דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

שף אביבית פריאל

השפית אביבית פריאל נדבקה בחיידק המטבח כבר בילדותה והיא אוהבת בעיקר את הדגים ופירות הים של הים התיכון. אביבית פריאל מספרת כי התמכרה לקצב ולאדרנלין הסוחף של הסרוויסים והיא אוהבת את היצירתיות שבמקצוע.

אודות אביבית פריאל

השפית אביבית פריאל נולדה בשנת 1996 וגדלה בקריית מוצקין. כבר מגיל צעיר אהבה את המטבח ונהנתה לגעת בחומרי גלם שונים. אביבית פריאל נחשפה לטכניקות בישול על ידי אמה שנהגה להכין שלל מנות ביצירתיות רבה. אביבית החלה את דרכה כברמנית אך כדי להשלים הכנסה התחילה לעבוד במסעדה וכך נדבקה בחיידק הבישול.

לאחר שהבינה כי רצונה להיות שפית נרשמה לתדמור ובחרה בלימודי קונדיטוריה, ובמשך שנים ספורות עבדה כקונדיטורית. המטבח המקצועי הראשון שלה היה בקפה אלכסנדר ברחוב יהודה מכבי בתל אביב, ובמקביל עבדה לצדו של השף חנוך בר שלום בקייטרינג ובפרויקטים שונים לחברות מזון.

לאחר מכן נרשמה לקורס הבישול של רשת מלונות דן ועשתה סטאז' אצל אבי שטייניץ במלון דן אילת. בהמשך עבדה במסעדת הדגים ופירות הים "טברנה על החוף" הנמצאת בחוף אכדיה שבהרצליה ושייכת לרשת דן, בתחילה עבדה בפס הקר ותוך פחות משנה קודמה לתפקיד שף.

בהמשך הקימה השפית אביבית פריאל, יחד עם שותף, את "וינונה", בית יין וביסטרו, מסעדה שהציעה קונספט חדשני של ארוחת גורמה בליווי יין מהחנות במקום, אך המסעדה נסגרת לאחר כשנתיים. זמן קצר לאחר מכן, בתחילת 2002, קיבלה הצעה למשרת שף ב"טפאו"- טאטפאס בר, ב- 2012 פתחה את "אוזריה" עם לימור אופיר לאמי ולאחרונה הקימו השתיים את "קוק בוק קפה" בשוק לוינסקי.

מהו סגנון הבישול של השפית אביבית פריאל?

שפית אביבית פריאל אוהבת בשר ואויסטרים, וסגנון הבישול הים תיכוני הוא המועדף עליה. אביבית אוהבת את תרבות הסעודה הים תיכונית הכוללת הרבה מנות קטנות עם שלל טעמים, גוונים וריחות.

השכלה

אביבית פריאל סיימה בהצלחה לימודי קונדיטוריה בתדמור, לאחר כמה שנים נרשמה לקורס בישול ברשת דן ועשתה סטאז' אצל השף אבי שטייניץ.

סטאג'ים

למרות שהחלה את דרכה כברמנית והמשיכה כקונדיטורית, נמשכה השפית אביבית פריאל למטבח, לכן למדה קורס בישול ברשת דן, עשתה סטאז' במלון דן אילת, ולאחר מכן החלה לעבוד בפס הקר במסעדת "טברנה על החוף" ובהמשך מונתה לשף המסעדה.

ממי הושפעה?

אביבית פריאל מספרת כי הושפעה מכל השפים לצדם עבדה, ביניהם חנוך בר שלום ואבי שטייניץ, אך זכורה לה ארוחת ערב מושלמת במסעדת "לוקאס קרטון" של השף אלן סנדרס בצרפת. כמו כן, היא מספרת כי הושפעה מאוד מהשפית אליס ווטרס, השפית של מסעדת "שה פניס", המסעדה מדורגת כאחת מ- 50 מסעדות הטובות ביותר בעולם, והשפית מצליחה לשלב באופן מושלם בין עבודתה המחייבת בלי לוותר על המשפחה וגידול הילדים.

מיילג' מקצועי

  • שף במסעדת "טברנה על החוף"
  • "וינונה"- בית יין וביסטרו
  • משרת שף ב"טפאו" משנת 2002
  • ב- 2012 פתחה את "אוזריה" יחד עם לימור אופיר לאמי
  • ב- 2015 מקימה את "קוק בוק קפה"- בית קפה מעדנייה העוסק בספרי בישול ובמנות מיוחדות וטעימות

מאכל אהוב?

השפית אביבית פריאל אוהבת נתחי בשר עסיסיים הנצלים היטב על הגריל, ובחורף היא אוהבת מנות דגים ופירות ים, לרבות אויסטרים, מהים התיכון.

מאכלים אהובים מבית אמא

אביבית פריאל זוכרת בערגה את ניחוחות הבישול מבית אמה, ועד היום היא אוהבת לבקר אצל הוריה וליהנות מאוכל מעולה. אמה ניחנה בכישרון רב וביצירתיות ובתור ילדה נחשפה לטכניקות בישול רבות ולשלל טעמים, מרקמים, גוונים וריחות.

מרכיב אהוב?

שפית אביבית פריאל אוהבת מרכיבים כמו דגים ופירות ים מהים התיכון, ביצים עלומות, שמן זית, לימון, רוטב עגבניות, ופלפלים עם שוקולד המהווים בסיס לרוטב מולה רוחו מדרום אמריקה.

מסעדה אהובה?

אביבית אוהבת לבקר במסעדות שף בארץ ובעולם, נהנית לאכול אצל קולגות כמו אייל שני ויונתן רושפלד, ואוהבת מאוד את מסעדת "שה פניס" של השפית אליס ווטרס בברקלי, קליפורניה. כמו כן, היא ממליצה על המבורגר השרימפס של מסעדת המסגר 5 באילת.

הערכה לקולגות?

אביבית פריאל רוחשת כבוד רב לקולגות שלה בארץ, במיוחד לאייל שני, יונתן רושפלד, יורם ניצן, חנוך בר שלום ואיתן זנזורי.

המלצה חמה מאת המאסטרו אביבית פריאל

אביבית פריאל משתפת אותנו עם מתכון סביצ'ה בס ופלפלים, מתכון טעים ופשוט להכנה המשקף את אהבתה לאוכל ים תיכוני ולמנות מוקפדות וטעימות.

המצרכים הנדרשים הם: פילה בס חתוך לפרוסות דקות, חצי פלפל אדום, ירוק, צהוב וצ'ילי חתוכים לרצועות דקות, בצל שאלוט קטן פרוס לרצועות, מעט כוסברה ופטרוזיליה, קמצוץ נבטי ברוקולי, מיץ מלימון אחד, 4 כפות מיץ תפוזים טרי, 6 כפות שמן זית, כרבע כפית שום כתוש, מעט מלח ים ופלפל גרוס.

אופן ההכנה:

מערבים את כל החומרים יחד, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, משהים למשך מספר דקות, מסננים מנוזלים ומגישים טרי.

לסיכום, השפית אביבית פריאל מציעה כישרון רב, אוהבת לגלות וליצור מנות חדשות, ובעיקר אוהבת ספרי בישול.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון