השף אביב משה, ניחן בכישרון טבעי לבישול גורמה מקורי המשלב בין ניחוחות המטבח הצרפתי וניחוחות המטבח הישראלי.
השף אביב משה נולד וגדל בשכונת הקטמונים שבירושלים וכבר בילדותו רכש את אהבתו העזה למטבח ולבישולים. אביב משה הוא אוטודידקט כשזה מגיע לרכישת טכניקות הבישול, שפילס את דרכו לצמרת המסעדנות בארץ, דרך קריאה, התנסויות ועבודה בשלל מסעדות יוקרה באזור ירושלים ובאזור תל אביב.
כיום השף אביב משה זוכה למקום של כבוד בסצנה הקולינארית העולמית והתל אביבית עם מסעדת הגורמה שבבעלותו ובבעלות שותפיו העסקיים, הלא היא מסעדת המסה.
הפעם הראשונה שבה ידע אביב משה כי הוא רוצה להיות שף...
הפעם הראשונה בה גילה אביב משה כי הוא רוצה להיות שף היה בילדותו בעודו בן שמונה, כשקם בוקר אחד והחליט לעשות עוגה ממריחת גבינה על ביסקוויט של פתי בר ואננס לקישוט.
אביב משה, מגדיר את סגנון הבישול שלו כבישול חוויתי המשלב הבזקים קולינאריים כורדיים יחד עם טכניקות של בישול פרובנסי צרפתי איכותי.
השף אביב משה הוא אוטודידקט שמעולם לא למד בצורה ממוסדת את אומנות הבישול, אלא חקר את העולם תוך כדי ניסיון, קריאת ספרי בישול, עבודה בקצבות, קונדיטוריה ובילוי במסעדות גורמה ברחבי העולם.
השף אביב משה החל את דרכו הקולינארית בהשתלמות שעשה במסעדת מלון נפטון בירושלים, משם החל לעבוד באיטליז כקצב, בחנויות דגים ובקונדיטוריות. משם נכנס לתפקיד הבישול הראשון שלו במסעדה הצרפתית "שאטו עין כרם" ולאחר מכן הפך לשף במלון נפטון אילת. בהמשך הפך לשף בשתי מסעדות ירושלמיות מפורסמות ה"גראפה" ו"הנביאים 54" כמו גם בשרתון פלאזה תחת שרביטו של שלום קדוש ובמסעדת "בארכה" התל אביבית.
השף אביב משה, מספר כי אביו הרוחני מזה כבר השנים, זה שפתח עבורו את הדלתות הנכונות לעולם הקולינארי ולימד אותו את רזי המקצוע הוא לא אחר מהשף שלום קדוש.
השף אביב משה הוא פריק של דגים ואוכל "רחוב" כגון: פלאפל, שווארמה, המבורגר, סביח ופריקסה.
שף אביב משה גדל בבית כורדי אסלי ומגיל קטן נהג לצאת השוקה עם סבתו ולרכוש דגים ותמיד הסתובב בין הסירים שהתקינה אמו על האש. היום, הוא אומר בפה מלא, כי אין כמו האוכל של אמא שושנה ובייחוד אין על מנת הקובה אורז ומנת האורז ובמיה של אימו.
המלך והמלכה הבלתי מעורערים במטבח הפרטי של השף אביב משה הם העגבנייה והחציל.
מלבד אהבתו הגדולה לאוכל רחוב, אביב גם אוהב להתפנק על ארוחות גורמה במסעדות איכות, כשבין המסעדות האהובות עליו ניתן למנות את "קבלייר" בניצוחו של השף דידי בן ארוש ו"אורקה" בניצוחו של השף ערן שטרויימן .
אין קולגה שהוא מעריך יותר בעולם הבישול הישראלי מאשר אביו הרוחני השף שלום קדש.
הגענו לחלק המרגש של הכתבה בו נפרט שני מתכונים מבית המאסטרו אביב משה: מנת פילה דג ים עם ציפוי של עגבניות צלויות וקרם שורשים ומנת קינוח של מקרון וניל, רוטב טופי, קציפת קרמל וגלידת גויאבה.
המצרכים הדרושים למנה:
שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גרידת לימון ומלח, עגבניה ושני פילטים של דג ים מובחר ללא עצמות ועור.
אופן הכנת קרם השורשים:
אופן הכנת המקרונים:
אופן הכנת קרם הקרמל:
אופן הכנת הגלידה:
אופן הכנת רוטב הטופי:
לסיכום, אם ברצונכם לטעום חיי חברה מהם, אנו ממליצים לכם לבקר במסעדת מסה של השף אביב משה.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.