שף אורן ירושלמי מתמודד עם אתגר לא פשוט בהיותו השף של מסעדת סקאלה בירושלים. זהו אתגר שמרתיע שפים רבים המעדיפים לבשל ללא מגבלות, אתגר המטבח הכשר. המסעדה נמצאת במלון מצודת דוד, בלב ירושלים, ומציעה תפריט המבוסס על חומרי גלם ים תיכוניים מקומיים, ומציע מנות יצירתיות, משובחות וערבות לכל חיך.
את דרכו התחיל אורן ירושלמי כהבטחה גדולה עוד כאשר למד בבית הספר לבישול הולידי אין ולאחר מכן כסטאז'ר ואז סו- שף במסעדת כתית, תחת השף מאיר אדוני. כבר בתחילת הדרך זכה במלגה מתנת קרן לעידוד שפים צעירים.
אורן ירושלמי למד בבית הספר הנחשב ליסודות הגסטרונומיה LE NOTRE, שנמצא בצרפת, והתנסה בעבודה במסעדות מובילות בניו יורק כמו GREY, Caf? Bouley ו- WD50. במסעדת סקאלה מנהל השף מטבח על בסיס חומרי גלם ים תיכוניים המבושלים בשיטות בישול צרפתיות. כל זאת, כאמור, תחת שמירה על מגבלות הכשרות.
במסעדת סקאלה מבקש שף אורן ירושלמי לתת מענה לסוגים שונים של אנשים ומפגשים. המסעדה מציעה תפריט בר המתאים לארוחות קלילות יותר, ובו מנות בקר, טלה או דג, מנות קלילות יחסית שגם מחיריהן נוחים לכל כיס. לישיבה במסעדה עצמה ישנו תפריט שונה, הציע ראשונות, עיקריות וקינוחים, מנות עשירות ומורכבות יותר מאשר בתפריט הבר.
המסעדה, עליה נאמר לא פעם שהיא טוענת לתואר המסעדה הכשרה הטובה ביותר בישראל, מנסה לשבור את הטקסיות הרשמית של ארוחת גורמה ולהעניק חוויה שתתאים לכל סועד. את אתגר המטבח הכשר לקח עליו שף אורן ירושלמי בשמחה והוא, כדבריו, נהנה לראות מדי יום לקוחות המגלים שגם מטבח כשר יכול להיות מטבח גורמה איכותי.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.