באחד ממתחמי הבילוי היפים בתל אביב, מתחם התחנה, מוביל שף אמיר מרקוביץ את מטבח המסעדה איטלקיה בתחנה, אליה נוהרים מדי שבוע המוני סועדים. אך את דרכו החל שף מרקוביץ דווקא במטבח הצרפתי, לו הוא שומר חיבה גדולה ומיוחדת.
את לימודי הבישול שלו, בבית הספר פראנדי בפריז, סיים בשנת 2001 בהצטיינות. ללימודים עצמם הגיע כבר עם ניסיון שצבר במסעדה החיפאית וואלה בחיפה, מסעדה המתמחה במטבח צרפתי- שוויצרי ונחשבה לאחת הטובות בעיר.
עוד בזמן הלימודים בפריז, עבר שף אמיר מרקוביץ סטאז' במסעדת דה קומנטס שנמצאת בדבלין, אירלנד. לאחר הלימודים עבד כשנתיים בביסטרו צרפתי בשם לה בוקיניסט השייך לשף גיס בואה, שף מוערך שיש לו מסעדה אחרת בפריז בעלת שלושה כוכבי מישלן.
את שהותו בפריז סיים מרקוביץ בשנה נוספת של עבודה במסעדה הפריזאית ל'אליבי, בה היה סו שף והתמחה במטבח קורסיקאי בפרט וים תיכוני בכלל. כשחזר לארץ הפך לשף של מסעדת פורלין בה היה גם שותף לצד ליאור בן עמי. בשנת 2010 פתחו השניים את מסעדת איטלקייה בתחנה.
על אף גילו הצעיר מחזיק שף אמיר מרקוביץ בידע רב, ומאמין כי על שף מסעדה להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק, ללמוד טכניקות ושיטות חדשות וכל הזמן להתפתח. הדרך שלו לצבור ידע נוסף ולהתקדם בתחום היא, איך לא - דרך הידיים.
מדי זמן מה נוהג מרקוביץ לנסוע לסטאז' אצל שפים מובילים בעולם, לבשל יחד איתם במטבח שלהם וללמוד את דרכם ואת השקפת עולמם. מכל סטאז' כזה חוזר שף אמיר מרקוביץ עם רעיונות חדשים, שיטות הכנה מיוחדות, מתכונים מעניינים ובעיקר עם הרבה חשק ויצירתיות.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.