קחו בחור צעיר עם כישרון לבישול, ערבבו עם חמש שנות עבודה במסעדות נחשבות בארצות הברית, וקבלו את שף ארז מרגי, שף שהכישורים והיצירתיות שלו מעלים חיוך על פני סועדים רבים במסעדת אנג'ליקה הירושלמית, ועוד הרבה לפניה.
מרגי למד את אמנות הבישול ברשת מלונות דן בירושלים. לאחר שסיים את הלימודים ארז את חפציו ועבר לניו יורק. שם החל לעבוד במסעדה בשם BID, שהמטבח שלה מוגדר כ- new american cuisine – מטבח המתבסס על חומרי הגלם העונתיים, ויהווה השראה בהמשך דרכו של מרגי.
שנתיים עבד במסעדת BID ולאחר מכן עבר למסעדת boulevard בסן פרנסיסקו. כאשר חזר לארץ, הגיע שף ארז מרגי אל מסעדת רפאל הנחשבת, בה שימש כסו שף והחל להכיר יותר לעומק את טעמו של הקהל הישראלי, והקהל הישראלי החל להכיר – ולאהוב – את מעשה ידיו של מרגי.
את מסעדת אנג'ליקה פתח שף ארז מרגי יחד עם השף מרכוס גרשקוביץ. שניהם מכירים עוד מימי רפאל, ובאנג'ליקה חלוקת העבודה ביניהם נעשית כך שגרשקוביץ אחראי על הניהול והאירוח, ואילו המטבח הוא הממלכה של מרגי.
המסעדה לא מוגדרת כמסעדת שף, אך כיוון שרוב המנות עוברות בגריל, וכיוון שבכל זאת שף ממומחה אמון על הכנתן המלאה בעידון ומורכבות, הוענק למסעדה התואר fine grill. תפריט המסעדה כשר, על פי מרגי ושותפו, לא בגלל קהל היעד הירושלמי, אלא כדי להיות קצת עם המשפחה, לפחות בשבתות ובחגים.
המטבח של מסעדת אנג'ליקה זוכה לשבחים רבים והסועדים לא מפסיקים להגיע. בהשראת המסעדות בהן התמחה בארה"ב, מוביל שף ארז מרגי תפריט ישראלי עונתי, המשתנה במהלך השנה בהתאם לאקלים ולחומרי הגלם המצויים בשוק בעקבותיו.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.