דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

שף גינדי נזיה

סביב שף גינדי נזיה יש איזושהי תחושה של יראת כבוד. לא כמו סביב שפים שהם עריצי מטבח, קשוחים ומלאי אגו, אלא דווקא בגלל השקט והצניעות שלו. גינדי הוא אגדה של ממש בירושלים, ולא לשווא נחשב לאחד השפים הטובים ביותר בירושלים ובארץ בכלל.

תחילת דרכו

את דרכו התחיל גינדי במסעדת אוקיינוס בירושלים יחד עם השף אייל שני. השמועה אומרת שגינדי המציא את מנת הפוקצ'ה הנפוצה כל כך היום – לחם פריך עשוי בתנור עם שמן זית, מלח גס ורוזמרין. על פי אותה השמועה, פוקאצ'ה זו הפכה למחלוקת חריפה בין השניים והיא שהובילה בסופו של דבר לפירוק דרכם המשותפת.

אחרי אוקיינוס המשיך גינדי למסעדות מצליחות נוספות, ביניהן גינדי על החוף בהרצליה, שונקה בירושלים, קיטצ'ן בראשון לציון וריבלין – שוב בירושלים. כיום אחראי שף גינדי נזיה על המטבח הכשר למהדרין של מסעדת נויה בירושלים..

הפוקצ'ה המפורסמת

אל נויה הביא עמו גינדי את הפוקצ'ה המפורסמת, שרבים מלקוחות המסעדה חוזרים שוב ושוב בעיקר בשבילה. מעבר לאותה פוקצ'ה מגישה המסעדה מגוון מנות של דגים ובשרים עם ניחוח של מטבח צרפתי בתיבול ים תיכוני.

שף ערבי וכשר

אחד הדברים המעניינים אולי ביותר בקריירה של שף גינדי נזיה הוא היותו שף ערבי המנהל מטבח כשר למהדרין, ולכל הדעות מוציא ממנו מנות יצירתיות, עשירות ובעלות טעם נפלא. על פי גינדי עצמו, מי שיודע לשחות בבריכה יידע לשחות גם בים.

זוהי אמנם ההתנסות הראשונה שלו במטבח כשר למהדרין, אך הסועדים שמגיעים בגלל שמו של השף ממסעדות קודמות – לא מתאכזבים. בדרכו השקטה, הנעימה והבטוחה, מוסיף שף גינדי נזיה לצבור עוד ועוד ביקורות מהללות ולהוכיח שגם מטבח כשר למהדרין יכול להוביל מסעדת שף מצליחה ואיכותית.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון