דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

דג טרי בגריל עם גרידת לימון ועשבי תיבול

מתכון מאת דארן קלוגמן

שום דבר לא מנצח את הטעם העסיסי של דג טרי שנעטף בלהבות של ברביקיו.

המתכון הפשוט והטעים הזה מביא את המיטב בדגים לבנים כמו פורל ים. המנה משובחת בשמן זית, לימון טרי, שום ועשבי תיבול ריחניים.

מנה זו היא שילוב מושלם של טעמים קלילים, טעימים ומלוחים. תענוג אמיתי מהאוקיינוס לשולחן!

זמן הכנה 20 דקות | רמת קושי - קלה | מתאים ל4 סועדים

 

ערכים תזונתיים למנה:

230 גרם קלוריות, 33 גרם חלבון, 2 גרם פחמימות, 10 גרם שומן.

מרכיבים

  • 1 קילו דג לבן מפולט (סנאפר, פורל ים) - חתוך לנתחים שווים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 לימונים עסיסיים
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפיות אורגנו
  • 1 כפית רוזמרין
  • 2 כפיות גרידת לימון

הכנה ובישול

  1. מחממים את המנגל ומביאים אותו ל??אש בינונית-גבוהה.
  2. מטפטפים שמן זית באופן שווה על נתחי הפילה של  הדג ומוסיפים את המיץ לימון.
  3. מפזרים מלח ופלפל על הנתחים ואחריהם את השום.
  4. מכסים באופן שווה את נתחי הפילה באורגנו ורוזמרין ואז מפזרים גרידת לימון מעל. 
  5. מניחים את הנתחי הדגים בסלסלת גריל דגים או עוטפים בנייר אלומיניום משומן ושמים ישירות על הגריל. 
  6. צולים כ-5 דקות לכל צד בהתאם לעובי הפילה עד שהדג מתקלף בקלות.

 

הגשה

מגישים מיד עם חתיכות לימון.

 

מתכון זה הוא דרך טעימה להכין דגים טריים במיוחד אלה שנתפסו היישר מהים.

המתכון הגיע אלינו מארה"ב ע"י דארן קלוגמן - רופא וטבח חובב.

לאתר המתכונים של דארן קלוגמן>

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.