על אף שבישראל חלק גדול מהאוכלוסיה מקפיד על כשרות ברמה כזו או אחרת, עד השנים האחרונות מסעדות שף כשרות, העומדת בסטנדרטים הכי גבוהים לא היו מחזה נפוץ. עולם הקולינריה, מתבסס באופן רחב על שימוש במוצרים שאינם כשרים, יחד עם שילובים בעייתים מבחינה כשרותית.
עם זאת, בשנים האחרונות אנו עדים לפריחה גדולה במספר מסעדות שף הכשרות הנפתחות, המצליחות להביא לסועד מנות דגל עם הקפדה על כלל כללי הכשרות.
פריחה זו היא תוצאה של שני תהליכים שהתרחשו במקביל. הראשון שבהם הוא תהליך האסתטיזציה שעובר על הציבור בישראל ככלל, והציבור הדתי בפרט. ציבור זה החל עם השנים להשקיע יותר כסף ביציאה למסעדות, בקניית ביגוד יקר וכו'. כיום יש ציבור רחב מספיק, שיכול להצדיק את קיומן של מסעדות שף כשרות.
יחד עם השינוי שעבר קהל היעד, תעשיית האוכל נהנית משילוב טכנולוגיית הנדסת אוכל, המאפשרת ליצור תחליפי חלב ובשר ברמה גבוהה ביותר - כזו שנותנת לסועד הרגשה שמדובר במוצר המקורי ממש.
כאמור, הפריחה בפתיחה מסעדות שף, אינה פוסחת על אף חלק בארץ, אך עם זאת, עדיין רוב המסעדות נפתחות במרכז הארץ ובאזור ירושלים.
לפניכם מספר קטן מסעדות שף מומלצות, בראשן ירושלים ותל אביב, אך גם ממספר מקומות מפתיעים.
סקייליין - מסעדת סקיליין השוכנת בקומה העליונה של מלון גני ירושלים, נהנית מהנוף העוצר נשימה של ירושלים. המסעדה היא מסעדת שף בשרית בכשרות מהדרין, וככזו, מקפידה על שימוש בבשר 'גלאט' בלבד. שף המסעדה הוא דניאל אביב. המסעדה מקפידה על שימוש במוצרים עונתיים, והתאמת התפריט בהתאם. זאב וילנאי 4, מלון גני ירושלים, ירושלים.
אנג'ליקה - אחת מחלוצות מסעדות השף הכשרות בירושלים. המסעדה הינה בשרית, ומתמחה בעשיית בשר בצורה המקצועית ביותר. במסעדה תוכלו למצוא מגוון נתחים ומנות העשויות בהתאם להעדפותיכם. בראש המסעדה עומד השף מרקוס גרשקוביץ. ג׳ורג׳ וושינגטון 4 ירושלים.
המוציא - המסעדה שהוקמה על ידי אחת המשתתפים הזכורים ביותר של תכנית 'מאסטר שף' - אבי לוי. המסעדה משלבת מתכונים וטעמים מסורתיים ממטבח צפון אפריקה, יחד עם טוויסט מודרני. המסעדה מאופיינת במשפחתיות, ואף ניתן לפגוש את אבי ואימו במהלך ביקור במסעדה. יפו 113 ירושלים.
בלו סקיי / לומינה - מסעדות אלו, בהובלת השף מאיר אדוני, הן חלוצות מסעדות השף הכשרות בארץ, וניתן לייחס להן חלק לא קטן בפריחה שאנו חווים היום. בלו סקיי החלבית ולומינה הבשרית מציעות מנות מוקפדות ואתסטיות בהתאם לסגנונו של השף. שתי המסעדות נמצאות של גג מלון קרלטון בתל אביב, כך שתוכלו להשקיף על הים תוך כדי האירוח במסעדה. אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביב.
מלכה - ניתן לטעון שהשף אייל שני, הוא השף המוכר ביותר בישראל, כנראה בזכות היותו שופט בתכנית מאסטר שף. אייל ידוע בגישתו הקולינרית, הנותנת במה לטעמים הטבעיים של חומרי הגלם הטריים. תפריט המסעדה הוא פיוטי ומקורי, כיאה לאופיו של אייל. דפנה 2, תל אביב.
קלואליס - מסעדת קלואליס המקורית נפתחה לפני כ-20 שנה במתחם הבורסה ברמת גן. מסעדה זו הגישה פירות ים ועוד מוצרים לא כשרים. במקביל למסעדה זו, שף המסעדה, ויקטור גלוגר, פתח את קלואליס הכשרה במלון הילטון תל אביב. לפני שלוש שנים המסעדה המקורית נסגרה, והיום רק הכשרה פתוחה. המסעדה מגישה מנות מהמטבח הצרפתי, יחד עם שילוב עדין מהמטבח הספרדי והים תיכוני. הירקון 205, מלון הילטון תל אביב.
פסקדו - מסעדת דגים בבעלות משפחה שהיא דור שלישי לדייגים. המסעדה מגישה את הדגים הטריים ביותר, בצורה מקורית ומעניינת, תוך שילוב רחב בעשבי תיבול. מרטין בובר 1/12 אשדוד.
מסעדת יקב תשבי - בתוך מתחם יקב תשבי, שוכנת מסעדת שף בהובלת גונטר בידרמן. המסעדה מגישה אוכל עונתי, יחד עם מאפים טריים מתנור אבן ענק שיש ביקב, דגים וירקות טריים. יחד עם הארוחה ניתן להנות ממגוון היינות שיקב תשבי מציע. במתחם היקב יש גם מאפייה העושה שימוש באותו תנור, ופודטראק המוכר בשר מעושן. יקב תשבי, כביש 652 בין זכרון לבנימינה.
האותנטית החדשה - מסעדת שף הכשרה הראשונה להיפתח בבאר שבע, בהובלת השף יקיר מסרטי. מנות המסעדה משלבות בין מספר סגנונות בראשם המטבח הצרפתי, האיטלקי, והמרוקאי. דרך חברון 48, באר שבע.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.