אלרגיות למזון הופכות לבעיה יותר ויותר נפוצה בארצות המערב ומשפיעות על מיליוני אנשים מדי שנה. בעוד שחלק מהאלרגיות הן גנטיות, יש כאלה המתפתחות עם הזמן עקב חשיפה חוזרת ונשנית למזונות מסוימים.
אבל האם אכילה מרובה של משהו יכולה לגרום לאלרגיה, עד כדי כך שנדרשת הקפדה, למשל על תפריט ללא גלוטן?
נעשה לכם ספוילר קטן ונענה לכם כבר עכשיו שהתשובה היא: לא, אכילת אותם דברים כל יום, במיוחד מזונות בריאים, לא תשפיע עליכם לרעה והגוף שלכם לא יהפוך לרעיל כתוצאה מכך.
עם זאת, הרופאים ממליצים לשנות את הרגלי התזונה שלכם כך שתוכלו לוודא שאתם מכסים את כל הצרכים הבסיסיים התזונתיים שלכם, ושאתם לא מקבלים יותר מדי מסוג מזון אחד בלבד. אמנם, עדיין אין שום מחקר שמצביע על סכנה שכזו, עם זאת הרופאים מסכימים שמגוון מזונות הוא הטוב ביותר הן לילדים והן למבוגרים שבחבורה.
כלומר, בעוד שאכילת יתר של משהו עלולה לגרום לבעיות עיכול או אי סבילות למזון, לא סביר שהיא תגרום לאלרגיה אמיתית למזון.
אלרגיות למזון נגרמות על ידי תגובה של מערכת החיסון לחלבון ספציפי במזון, ולא כתוצאה מצריכת יתר. יחד עם זאת, נראה כי חשיפה חוזרת לאלרגן במזון, עלולה להגביר את הסיכון לפתח אלרגיה לאורך זמן.
אם אתם חוששים שמא יש לכם אלרגיה לסוג מזון כלשהו, חשוב להיבדק על ידי רופא מומחה לאלרגיה שיבצע הערכה הכוללת:
בהתבסס על תוצאות ההערכה, אפשר יהיה לפתח תוכנית טיפולית מותאמת אישית שעשויה לכלול הימנעות מהאלרגן, מתרופות או אימונותרפיה.
אלרגיות למזון מתרחשות כאשר המערכת החיסונית מזהה בטעות חלבון במזון כמזיק, והיא גורמת לתגובה אלרגית. התסמינים של האלרגיה יכולים להיות קלים או חמורים, ועשויים לכלול:
האלרגנים הנפוצים במזון, כוללים:
עם זאת, כל מזון עלול לגרום לתגובה אלרגית בעקבות אכילתו.
נכון לעכשיו, אין תרופה שמונעת אלרגיות למזון. עם זאת, בעזרת ניהול וטיפול נכונים, תוכלו גם אתם, כמו רוב האנשים הסובלים מאלרגיות למזון, לנהל אורח חיים נורמלי ובריא.
מאמר זה נכתב בשיתוף >> https://www.holybagel-j.co.il/
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.