דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

טיפים לבישול של אוכל כשר וטעים

לפעמים ניתן לטעות ולחשוב שקיימת התנגשות בין 'כשר' ל'טעים' בשל המגבלות שמטילה ההלכה בתחום המטבח. אבל זו טעות: באמצעות הכלים המתאימים, ניתן להכין אוכל נהדר שיהיה גם כשר וגם טעים במיוחד. אז מה כדאי לדעת כדי להצליח להכין אוכל כשר וטעים?

מה כדאי שיהיה במטבח כדי להכין אוכל כשר?

תחילת הדרך להכנת אוכל כשר וטעים מתחילה בלוודא שקיימת פלטפורמה מאפשרת להכנת אוכל כשר בכלל. אפשר להצביע על ארבעה דברים חשובים לשם כך:

1.סטים נפרדים- סכו"ם, סירים, אביזרים מיוחדים ועוד. אוכל מושקע וטעים יכול להיפגם בגלל ערבוב לא נכון של כלים חלבים ובשריים, ולהפך- ציוד מלא של סכו"ם מרחיב את ארגז הכלים ומאפשר מנעד רחב יותר של מאכלים.

2.תנורים נפרדים- לצד הכלים הנפרדים, מומלץ להשתמש בתנורים נפרדים לחלבי ובשרי, כדי שלא יהיה צורך להתעכב באפיה.

3.מוצרים כשרים- חשוב להקפיד שהמוצרים בהם משתמשים להכנת האוכל יהיו כשרים, ובכשרות המתאימה. חשוב לדעת שיש מאכלים מסוימים שלא דורשים כשרות- למשל, פירות וירקות טריים- אך חשוב לוודא שהם לא באו במגע עם כלים לא כשרים שפוגעים באפשרות להשתמש בהם (למשל, ירקות שנחתכו על קרש ובסכין טרפה).

4.היכרות עם הלכות/כתובת לשאלות שדורשות מענה מידי- כדאי להכיר הלכות בסיסיות שקשורות במבטח, כדי לא לפגוע ברצף ההכנה במקרה שתתעורר שאלה הלכתית דחופה.

איך ללמוד להכין אוכל טעים?

השלב השני, הוא להבין איך מכינים אוכל טעים. אז הנה כמה טיפים:

-מתכונים מומלצים מהאינטרנט: זו לגמרי דרך לגיטימית להתחיל. כדי לוודא מה המתכונים המוצלחים באמת, כדאי להסתכל בתגובות או בביקורות למתכון שהועלה.

-ספרי בישול: לרוב, מדובר במתכונים יחסית ישנים, ואין כמו המאכלים המסורתיים כדי להוכיח איך אוכל טעים יכול לטעום.

-מתכוני שפים באינטרנט ובעיתונות: פעמים רבות, יש שפים שמפרסמים מתכונים, בעיתונים, באתרים ובבלוגים. לרוב, מדובר במתכונים בטוחים, גם אם מסובכים קצת.

-ניסיון: אין תחליף לניסיון. בכל דרך שלא תיבחר, התרגול והאימון ישפרו את התוצאות, את הטעם ואת המרקם.

טיפים לבישול אוכל כשר וטעים

השלב האחרון הוא לשלב את ה'כשר' וה'טעים' ולהבין איך אפשר להכיל אוכל שמשלב את שני הדברים. אז הנה כמה טיפים לבישול אוכל כשר למהדרין וטעים במיוחד:

•לבקש מתכונים מסבתא- בהרבה מהפעמים, הדור הקודם מסורתי יותר. לכן, קיימים סיכויים גבוהים שיהיו לו מתכונים שיהיו גם כשרים- אבל גם טעימים במיוחד.

•תחליפי פרווה- כדאי לדאוג לתחליפים אפשריים למוצרים חלביים או בשריים. כך, למשל, קיימים תחליפים לחמאה- מרגרינה, אך גם אחרים; תחליפי חלב ישראל כמו - חלב עיזים, שיבולת שועל, סויה, שקדים, אורז ועוד; וגם תחליפי בשר- סויה, טופו ועוד. תחליפי פרווה יכולים לאפשר יותר מגוון.

•יצירתיות- לחשוב בראש פתוח על רעיונות מקוריים. כך מפתחים מתכונים מקוריים גם כשיש 'מגבלות'- יצירתיות ומחשבה על שילובים מגוונים ותחליפים מרעננים.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון