כתובת: קויפמן 6, בית גאון, תל-אביב
טלפון: 03-5166516
יונתן רושפלד, מי שהתחיל כמנצח על התזמורת המוסיקלית, המשיך לנצח על עולם המסעדנות הישראלי, כשפתח סדרה של מסעדות גורמה מושקעות ומופלאות.
יונתן רושפלד, החוגג השנה ארבעים, נולד בשנת 1969 ונחשב כיום לאחד מהכוכבים הבולטים של עולם המסעדנות הישראלי. לא הרבה יודעים אולם אהבתו הראשונה של רושפלד שייכת לעולם המוזיקה. רושפלד שחלם לנצח על הפילהרמונית, כשהיה עתודאי באקדמיה למוסיקה, הפך במהרה לאחד המנצחים העיקריים של מסעדות הגורמה בישראל.
כיום, יונתן רושפלד הוא מסעדן, שף בחסד ואיש משפחה הנשוי זה 20 שנה לנופית אשתו האהובה ומגדל יחד איתה את שני בניהם המקסימים.
את הקרירה הקולינארית שלו התחיל רושפלד בצרפת בעיר קאן שם למד אודות אומנות הבישול ואף השתלם ועבד במסעדת שני כוכבי מישלן העונה לשם Le Royal Gray.
כשחזר ארצה, הצטרף רושפלד למסעדת "תפוח הזהב" של אהרוני ואחר כך הפך לשף של מסעדת מול ים. בשנת 1998 פתח את מסעדת רושפלד האגדית ונכנס באחת להיכל התהילה הקולינארי של ישראל.
אל המטבח, הגיע יונתן רושפלד ממש במקרה, כאשר במהלך שירותו הצבאי בהיותו מוזיקאי מצטיין, נזקק לפרנסה והחל לעבוד במסעדת "התרווד הוורוד" של צחי בוקששתר. או אז הבין באחת, כי בישול הוא המקצוע של חייו.
מאותו רגע, נכנס יונתן רושפלד אל הזירה והחליט להתמקצע במטבח הגורמה הצרפתי ומאז הוא פשוט לא מפסיק לבשל ולהפתיע.
השף יונתן רושפלד הושפע מאוד מסגנון הבישול הדרום צרפתי ואף נתפס כמייצג הנאמן של הזרם הקולינארי הצרפתי בישראל.
את לימודיו הגבוהים בתחום אומנות הבישול עשה בצרפת בעיר הסרטים "קאן".
את הסטאז' הראשון שלו עשה השף הצעיר יונתן רושפלד במסעדת הגורמה הצרפתית "רויאל גארדן".
בשנת 1992 התחיל את הסטאז' הראשון שלו בארץ כשעבד במשך ארבע שנים במסעדת "תפוח הזהב" של אהרוני, משם עבר להיות השף של מסעדת "מול ים". משם חזר לצרפת הפעם למסעדת הגורמה שזכתה בשלושה כוכבי מישלן בניצוחו של השף האגדי ז'אק למלואז בעיירה בורגון.
יונתן רושפלד הוא מעריץ מושבע של מנת הפולנטה והדג המוקפץ בשמן זית בליווי של קישואים, קוביות בייקון וירקות טריים, שמכינה לו אשתו נופית.
המרכיב האהוב על השף יונתן רושפלד הוא לא אחר מאשר הכרישה. ואם תשאלו אותו על תבלינים שלעולם לא יוותר עליהם הוא וודאי ישיב לכם במלח ובמרווה טרייה.
השפים האהובים על יונתן רושפלד הם: ז'אק למלואז הצרפתי ואבי קונפרטי הישראלי.
הבית התאילנדי בתל אביב בניצוחה של השפית סונן לק מלילי ואת המסעדות בניצוחו של אבי קונפרטי (זוזוברה, צפרה, מוזס וצ'מיצ'נגה).
יונתן רושפלד ידוע במתכוניו הצרפתיים האנינים והמוקפדים ולכן הרי לכם טעימה קטנה ממטבחו של יונתן רושפלד בשני מתכונים מפתים במיוחד: סלט אספרגוס עם גבינת
חלומי וריזוטו פטריות אגדי.
המרכיבים הדרושים להכנת סלט האספרגוס בליווי גבינת חלומי הם:
שלוש כפות שמן זית "ארץ גשור", שתי חבילות של אספרגוס עבה וטרי, שלוש כפות של צלפים, 250 גרם גבינת חלומי, ראש אחד של בצל סגול, שתי כפות חומץ בלסמי, פלפל שחור גרוס, מלח ושליש כוס של פטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנת הסלט:
המרכיבים הדרושים להכנת הריזוטו:
כף של שמן זית ארץ גושר, כוס וחצי של אורז ריזוטו איטלקי (ארבוריו או קרנרולי), ראש בצל קטן וקצוץ, חמישים גרם חמאה, ליטר וחצי של מרק ירקות או מרק עוף, 300 מאות גרם של פטריות חורש, פורטבלו ושמפיניון החתוכות גס, רבע כוס שמן זית מסוג פישולין, חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת ושתי שיני שום.
אופן הכנת הריזוטו:
לסיכום, אם ברצונכם להתפנק עם ארוחת גורמה מפתיעה ובמחיר אטרקטיבי מסעדת הרברט סמואל בניצוחו של השף יונתן רושפלד היא התשובה הנכונה.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.