בכישרון גדול ועבודה קשה הצליח שף יורם ניצן להציב את ישראל ואת מסעדתו מול ים ברשימה אחת עם כמה מהמסעדות הטובות ביותר בעולם. יצירתיות, דמיון, תעוזה, התאמה לקהל ולאקלים ושימוש בחומרי הגלם המשובחים והטריים ביותר הם אלו שהובילו את יורם ניצן להיות שף של המסעדה שלפי טענת רבים היא הטובה ביותר בארץ.
עוד לפני מול ים עבד ניצן במסעדת פלטינה ולאחריה במסעדת תפוח זהב. כשהגיע למול ים, עבד במשך חצי שנה כסו שף של יונתן רושפלד, שהיה אז שף המסעדה. כשרושפלד עזב, עברו המושכות לידיו המקצועיות של ניצן.
אבל שף יורם ניצן כלל לא תכנן להיכנס למטבח. כשהיה עוד בקבע, בחיל האוויר, תכנן ללמוד הנדסת מכונות. באותו זמן התמודד לראשונה עם החיים כעצמאי בדירה משלו, ונתקל בצורך להכין לעצמו את הארוחות. לאט לאט החל להיעזר בספרי בישול כדי להשתכלל, ומצא בזה המון הנאה וסיפוק. כשגם התגובות מבחוץ התחילו להלל, נרשם ללימודים בתדמור.
תחת הנהגתו, הפכה מסעדת מול ים למסעדת הדגים היוקרתית והנחשבת ביותר בישראל. כבר שנים שהיא מופיעה במדריכי מסעדות יוקרתיים, כאחת מ- 120 המסעדות הטובות ביותר בעולם. מהארץ, ובעצם מהמזרח התיכון כולו, מול ים היא הנציגה היחידה.
את תרבות האוכל הישראלית, מול ים של שף יורם ניצן שינתה לחלוטין. היא בין המסעדות הראשונות שהציבו סטנדרט כל כך גבוה של חומרי גלם, תחכום ומורכבות. מול ים היא ללא ספק אחת ההשפעות הבולטות על תרבות הגורמה בארץ. נוכחותה הממושכת במדריכי האוכל הנחשבים מעידה ללא ספק כי גם על הקולינריה העולמית יש למול ים השפעה גדולה ומקום מכובד ומוערך.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.