אחד מן המתכונים המפתיעים של חנוכה הוא, ללא ספק, מתכון לביבות בטטה של אורנה ואלה. מדובר במתכון פשוט וטעים להפליא, שכל אחד יכול להכין בקלי קלות וללא השקעה רבה בזמן ובכסף. במדריך הבא תוכלו לקבל מידע מקיף על הליך הכנת לביבות הבטטה.
מתכון לביבות הבטטה המוכר והאהוב, פותח לראשונה כתוצאה מטעות קולינארית בסיסית, בה הוחלף החומר הגולמי של לביבות הלעטקס המסורתיות מתפוחי אדמה לבטטות והפלא ופלא נולד לנו מתכון אגדי וטעים במיוחד לחג החנוכה. הטעות הקסומה הובילה לפיתוח מאסיבי של מתכוני לביבות בטטה מצד הגוורדיה הקולינארית הישראלית, הכוללת את: לביבות הבטטה של אהרוני, לביבות הבטטה של שגב וכמובן לביבות הבטטה של אורנה ואלה.
באופן עקרוני, תזונאים ממליצים לזנוח את לביבות תפוחי האדמה, לטובת לביבות הבטטה והמהדרין ממליצים על אכילת לביבות בטטה אפויות בתנור. לביבת הבטטה מכילה כשמונים קלוריות והיא עשירה בסיבים תזונתיים, במינרלים (כגון:בטא קרוטן, אשלגן, נתרן, סידן, ברזל ומגנזיום) ובויטמינים כגון: ויטמין C, ויטמין B6, ויטמין B1, ויטמין B3 וויטמין B2).
רוצים להפתיע את האורחים עם לביבות בטטה מנצחות? המתכון הבא, הוא אחד ממתכוני לביבות הבטטה המבטיחים.
ערבבו את כל מרכיבי הרוטב יחדיו ותבלו בפלפל ובמלח בהתאם לטעמכם האישי.
לסיכומו של עניין, אם ברצונכם להפתיע את הסובבים עם מתכון חנוכה מפתיע וטעים במיוחד - לביבות בטטה הוא המתכון המומלץ.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.