דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

מרק אפונה

מרק אפונה הוא אחד מן המרקים הקלאסיים של עונת החורף. בדומה למרקם של מרק עדשים גם מרק האפונה ניחן במרקם קטיפתי וסמיך של קטניות ירוקות ומרעננות, המתאימות בעיקר להגשה כמנת פתיחה בארוחה משפחתית חגיגית, או סתם כארוחה בפני עצמה בליל חורף קר. במאמר הבא, נעניק מידע וטיפים להכנת מרק אפונה מנצח לחורף.

אילו סוגים של מרקי אפונה ישנם?

עם השנים, נולדו מתכונים חדשים למרק האפונה הקלאסי, כדוגמת המתכונים הבאים: מרק אפונה ונענע, מרק אפונים יבשים, מרק אפונה וגזר, מרק קרם אפונה וזוקיני בפסטו ועוד.

מרקי אפונה – ערך תזונתי

המרכיב העיקרי של מרק האפונה הוא כאמור אפונה. האפונה שייכת למשפחת הקטניות ולכן היא עתירה בסיבים מסיסים, שמטרתם לשמור על פלורת המעיים. אם ברצונכם למנוע את תופעת הגזים של הקטניות, אנו ממליצים לכם להוסיף כוסברה וכמון המסוגלים לספוח את הגזים ובכך למנוע את הנפיחות.

מתכון מרק אפונה חורפי

המצרכים הדרושים להכנת מרק האפונה החורפי הם: שמונים גרם חמאה, מיכל של שמנת בישול 15% אחוז מסדרת השף הלבן, שני בצלים קצוצים דק, שבע כוסות של מרק צח מאבקת מרק, שני גזרים מגוררים, שלושה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות וקלופים, קרוטונים, 800 גרם של אפונה קפואה, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור טחון, ועוד.

אופן הכנת מרק האפונה החורפי:

  • תחילה, יש להמיס בתוך סיר כבד את החמאה, להוסיף את הבצל ולטגן במשך חמש דקות.
  • אחר כך, יש להוסיף את תפוחי האדמה, האפונה והגזר ולתבל הכול בפלפל, מלח ואגוז מוסקט ולאדות את הכול למשך כעשר דקות, בתוך סיר מכוסה.
  • כעת יש להוסיף את המרק ולהביא את הכל לרתיחה ולבשל למשך 45 דקות על גבי אש נמוכה.
  • לבסוף, יש לרסק את המרק באמצעות בלנדר או מעבד ידני, להוסיף את שמנת הבישול ולהגיש עם קרוטונים ושני עלי פטרוזיליה. בתיאבון!

מתכון למרק אפונה יבשה

המצרכים הדרושים להכנת מרק אפונה יבשה: בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, שמן לטיגון, שלוש כפות של אבקת מרק עוף, אחד וחצי כוסות של אפונה מיובשת, עשר כוסות של מים רותחים ושני גזרים גדולים המגוררים בפומפייה.

אופן הכנת מרק אפונה יבשה:

  • תחילה, יש לטגן את הבצל עד להזהבתו ולאחר מכן יש להוסיף את הגזר והאפונה ולבחוש היטב.
  • אחר כך, יש לצקת את המים ולתבלם באבקת מרק עוף.
  • כעת, יש לבשל את כל התערובת על גבי אש נמוכה למשך כשעה ולבחוש מדי פעם.
  • לבסוף, יש למזוג לתוך צלחת עמוקה ולפזר מעט פטרוזיליה לקישוט.
  • אם ברצונכם לקבל מרק אפונה במרקם קטיפתי ואוורירי, כל שעליכם לעשות הוא להיעזר במעבד המזון.

לסיכום, אם חשקה נפשכם במרק חורפי בעל מרקם קטיפתי – מרק אפונה הוא המרק המושלם.

מתכון מרק אפונה נוסף:

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון