מרק אפונה הוא אחד מן המרקים הקלאסיים של עונת החורף. בדומה למרקם של מרק עדשים גם מרק האפונה ניחן במרקם קטיפתי וסמיך של קטניות ירוקות ומרעננות, המתאימות בעיקר להגשה כמנת פתיחה בארוחה משפחתית חגיגית, או סתם כארוחה בפני עצמה בליל חורף קר. במאמר הבא, נעניק מידע וטיפים להכנת מרק אפונה מנצח לחורף.
עם השנים, נולדו מתכונים חדשים למרק האפונה הקלאסי, כדוגמת המתכונים הבאים: מרק אפונה ונענע, מרק אפונים יבשים, מרק אפונה וגזר, מרק קרם אפונה וזוקיני בפסטו ועוד.
המרכיב העיקרי של מרק האפונה הוא כאמור אפונה. האפונה שייכת למשפחת הקטניות ולכן היא עתירה בסיבים מסיסים, שמטרתם לשמור על פלורת המעיים. אם ברצונכם למנוע את תופעת הגזים של הקטניות, אנו ממליצים לכם להוסיף כוסברה וכמון המסוגלים לספוח את הגזים ובכך למנוע את הנפיחות.
המצרכים הדרושים להכנת מרק האפונה החורפי הם: שמונים גרם חמאה, מיכל של שמנת בישול 15% אחוז מסדרת השף הלבן, שני בצלים קצוצים דק, שבע כוסות של מרק צח מאבקת מרק, שני גזרים מגוררים, שלושה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות וקלופים, קרוטונים, 800 גרם של אפונה קפואה, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור טחון, ועוד.
אופן הכנת מרק האפונה החורפי:
המצרכים הדרושים להכנת מרק אפונה יבשה: בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, שמן לטיגון, שלוש כפות של אבקת מרק עוף, אחד וחצי כוסות של אפונה מיובשת, עשר כוסות של מים רותחים ושני גזרים גדולים המגוררים בפומפייה.
אופן הכנת מרק אפונה יבשה:
לסיכום, אם חשקה נפשכם במרק חורפי בעל מרקם קטיפתי – מרק אפונה הוא המרק המושלם.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.