מבעד לחלון, גשם זלעפות שוצף וקוצף.. וזה בדיוק הזמן המתאים להכנת קערת מרק עגבניות בשמנת חמימה וטעימה. טוב...אולי אני קצת מפנטזת, כי עכשיו חמסין ולצערי הרב אין שום גשם בשחקים, וגם לא טיפות בזעיר אנפין, אבל מתכון של מרק עגבניות בשמנת מנצח יש, וזה תירוץ מספיק טוב כדי לסור אל מתחם המטבח, להלביש את הסינר, להפשיל שרוולים ולהתחיל בבישולים.
אך לפני הכל, ארצה לציין את המקור של מתכון המרק המופלא שמגיע אל מחוזות ארצנו הישר מן הממלכה הקסומה של ארץ המגף, הלא היא איטליה. המרכיב העיקרי של המתכון המשובח, מבוסס כאמור על המרכיב הסודי של המטבח האיטלקי הלא הם העגבניות האדמוניות והטריות, שגדלות להן בנחת בשדות הציוריים של טוסקנה הקסומה.
אם לומר את האמת, אני לא בשלנית דגולה, אבל השכלתי לדעת ולאסוף לכם את הטיפים המושלמים למען הכנת מרק עגבניות איטלקי טרי, מחמם ומרענן במיוחד.
ובכן, המצרכים הדרושים להכנת מרק עגבניות בשמנת במרקם עשיר וקטיפתי, המתאים לשישה אנשים, הם הבאים:
שלושה גבעולי סלרי, גבעול כרישה, קילו עגבניות בשלות, כפית סוכר, ארבעים גרם חמאה, מאה גרם של רסק עגבניות, קורטוב של מלח ופלפל לבן, ומיכל אחד של שמנת לקצפת.
אם ברצונכם להעניק טאץ' מקצועי לבשלן החובבני, תוכלו לצקת אל קערת מרק עגבניות בשמנת, מעט פרמזן ועלי בזיליקום רעננים.
לסיכום, מרק עגבניות בשמנת הוא מתכון איטלקי, עשיר, מרענן ומנצח, שמומלץ להגיש בכל עת.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.