מבעד לחלון, גשם זלעפות שוצף וקוצף.. וזה בדיוק הזמן המתאים להכנת קערת מרק עגבניות בשמנת חמימה וטעימה. טוב...אולי אני קצת מפנטזת, כי עכשיו חמסין ולצערי הרב אין שום גשם בשחקים, וגם לא טיפות בזעיר אנפין, אבל מתכון של מרק עגבניות בשמנת מנצח יש, וזה תירוץ מספיק טוב כדי לסור אל מתחם המטבח, להלביש את הסינר, להפשיל שרוולים ולהתחיל בבישולים.
אך לפני הכל, ארצה לציין את המקור של מתכון המרק המופלא שמגיע אל מחוזות ארצנו הישר מן הממלכה הקסומה של ארץ המגף, הלא היא איטליה. המרכיב העיקרי של המתכון המשובח, מבוסס כאמור על המרכיב הסודי של המטבח האיטלקי הלא הם העגבניות האדמוניות והטריות, שגדלות להן בנחת בשדות הציוריים של טוסקנה הקסומה.
אם לומר את האמת, אני לא בשלנית דגולה, אבל השכלתי לדעת ולאסוף לכם את הטיפים המושלמים למען הכנת מרק עגבניות איטלקי טרי, מחמם ומרענן במיוחד.
והרי הטיפים הסודיים להכנת מרק עגבניות טרי, בנוסח איטלקי ממש כמו של המקצוענים
גם אם רכשתם עגבניות ירוקות, אל דאגה הן תבשלנה תוך כמה ימים אם תאחסנו אותן בסלסלה מחוץ לשטח המקרר.
אם ברצונכם להכין מרק עגבניות מנצח השתמשו בעגבניות בשרניות, בשלות וגדולות.
אם אתם אוהבי מרקים מתקתקים תוכלו להוסיף קורטוב של סוכר להדגשת המתקתקות של העגבניות, או אם ברצונכם לאזן קלות את תחושת המתיקות תוכלו להוסיף מעט מיץ לימון שמוסיף המון.
אם אתן נשות קריירה שידכם בכל, אף טרם הספיקותם לרכוש את העגבניות הדרושות למרק, תוכלו לחסוך לעצמכן את מלאכת הפרך, ולדלג הישר אל השלב הבא של הכנת המרק על ידי שימוש בעגבניות מרוסקות משומרות.
מרק עגבניות רצוי להגיש בתוספת של גרד לימון או בתוספת של כף יוגורט או שמנת חמוצה (אח..זה נפלא!!).
שלושה גבעולי סלרי, גבעול כרישה, קילו עגבניות בשלות, כפית סוכר, ארבעים גרם חמאה, מאה גרם של רסק עגבניות, קורטוב של מלח ופלפל לבן, ומיכל אחד של שמנת לקצפת.
מרק עגבניות בשמנת – אופן ההכנה
בתחילה, יש לחלוט את העגבניות למשך דקה בתוך קערה עם מים רותחים, ומיד אחר כך יש לשטוף במים קרים ולהסיר את קליפת העגבניות, להוציא את הגרעינים ולקצוץ את העגבניות לקוביות.
בשלב השני, יש לקלוף ולפרוס את הכרישה ולחתוך את הסלרי לפרוסות דקות. לאחר מכן, יש להתיך את החמאה בתוך סיר ולאדות את הירקות על אש נמוכה עד להתרככותם. לבסוף יש להוסיף את קוביות העגבניות, קורטוב של מלח ולבשל את התערובת.
בשלב השלישי, יש לרסק את התערובת המוכנה בתוך מיקסר עד שנוצר מרקם סמיך וחלק. לאחר מכן, יש להחזיר את התערובת הסמיכה אל תוך סיר המרק ולהוסיף שתי כוסות של מים, מעט פלפל, סוכר ומלח, וכן להוסיף את רסק העגבניות, במשך כעשר דקות על אש נמוכה.
לפני ההגשה יש להוסיף את השמנת ולהביא לנקודת רתיחה, ובתיאבון.
מרק עגבניות בשמנת - אופן ההגשה
אם ברצונכם להעניק טאץ' מקצועי לבשלן החובבני, תוכלו לצקת אל קערת מרק עגבניות בשמנת, מעט פרמזן ועלי בזיליקום רעננים.
לסיכום, מרק עגבניות בשמנת הוא מתכון איטלקי, עשיר, מרענן ומנצח, שמומלץ להגיש בכל עת.
הבהרה
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.