בחורף הקר אין דבר יותר מנחם מאשר שמיכת פוך וקערת מרק עדשים מהבילה וחמה. תתפלאו, אבל בניגוד לכל הדעות הקדומות, מרק עדשים הוא אחד מן המרקים הפשוטים להכנה, זאת כמובן בהשוואה למרקים הפופולאריים יותר כדוגמת: מרק בצל, מרק עוף, מרק עגבניות או מרק אפונה (למעט החלק של השריית העדשים, אין דבר יותר פשוט להכנה).
אז אם גם אתם מעוניינים לחדש ולהתחדש במתכון מצוין לחורף הקר, במאמר הבא תוכלו למצוא הוראות מדויקות להכנת המרק המומלץ.
רפרטואר מרקי העדשים הינו רב ומגוון וכולל בין היתר את המרקים הבאים: מרק עדשים אדומות, מרק עדשים גזר, מרק עגבניות עדשים, מרק של עדשים עם בשר או עם אורז ומרק עדשים שחורותכתומותירוקות.
נזיד העדשים המפורסם המכונה גם מרק עדשים, נחשב לאחת ממנות המרק הבריאותיות והמזינות ביותר. עדשים, כאמור משתייכות למשפחת הקטניות. הקטניות ידועות כמקור עשיר לחלבון, ולפיכך מרק העדשים נתפס כארוחה מזינה ומלאה בייחוד כשמוסיפים למרק דגנים, כגון: חיטה, אורז או תירס, הדבר מעלה את הערך הביולוגי של החלבון. כמו כן, מנת מרק העדשים הינה עשירה בסיבים תזונתיים מסיסים (המסייעים בהפחתת רמת הסוכר והשומנים בדם) ואף מכילה את כל קבוצות המזון, לרבות: פחמימות, חלבונים, ויטמינים ושומן.
מרק העדשים הממוצע הינו מרק דיאטטי, המכיל כ – 170 קלוריות ורק כחמש גרם שומן.
לסיכום, כשזה מגיע למרקים אני לא מוכנה להתפשר. אם אתם מחפשים מרק בעל מרקם קטיפתי עשיר, דיאטטי ועתיר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים – מרק עדשים הוא המרק בשבילכם.
|
|
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.