לרגל שפעת החזירים המאיימת עלינו לרעה, החלטנו לכתוב על תרופת סבתא ישנה וידועה – מרק עוף. אומנם המרק לא ינצח את שפעת החזירים אבל שפעת רגילה ינצח גם ינצח. אחח.. אין כמו טעמו של מרק העוף הצח והמהביל בחורף הקריר, במיוחד אם מדובר במרק של סבתא ג'ניה. במאמר שלפניכם תוכלו למצוא את כל המידע הדרוש לכם להכנת מרק עוף צח ומוצלח.
מרק עוף, הידוע גם כתרופת הפלא של סבתא, הוא מרק המשמש כפנצילין טבעי נגד תופעות השפעת, לרבות: נזלת, חום ועייפות.
מרק העוף הוא למעשה מרק בסיסי קלאסי, המושתת על בישול של ירקות עם עוף ומוגש בתוספת של קניידלעך, שקדי מרק ואפילו משמש כציר בסיסי להכנת תבשילים שונים.
שורשיו של מרק העוף היהודי נעוצים עמוק בתוך שורשי תרבות האוכל של המטבח היהודי המזרח אירופאי. יהודי מזרח אירופה, שהיו ברובם עניים ביקשו לנצל את כלל חלקי העוף לטובת מאכל, ולכן נהגו לבשל את העוף בתוך מרק וכך להקנות לו טעם מיוחד. מרק העוף הפולני המסורתי מוגש בתוספת של קניידלעך בפסח או אטריות והוא תובל בשמיר ובפטרוזיליה.
כאמור, מרק עוף איננו המצאה יהודית ולכל מדינה בעולם מרק העוף הייחודי לה, כך למשל: בקנדה ובארצות הברית נוהגים לשתות מרק עם עוף ואטריות, בקוריאה נהוג לאכול מרק עם עוף ג'ינסנג, זנגביל, שזיף מיובש ואורז, בולגריה נהוג ללגום מרק עם עוף המתובל בלימון או חומץ, בצרפת נוהגים לתבל את מרק העוף עם עלה דפנה, יין לבן, שום וטימין, בברזיל מרק הקאנז'ה מתובל בכמון, גזר, שום ובצל, ביוון נוהגים ללגום מרק אבגולמונו מתובל בחלב, ביצים, אורז וחמאה ועוד.
למרק העוף מייחסים סגולות רפואיות רבות. אומנם אין הוכחות מדעיות לסגולותיו הרפואיות של מרק העוף אולם לאורך ההיסטוריה יש שטענו כי מרק העוף מסייע נגד: שפעת והצטננות, יעיל נגד חמרמורת, צרעת, טחורים ומניעת מחלות.
מרק עוף פולני קלאסי
מתכון למרק עוף פולני קלאסי הוא ללא ספק אחד ממתכוני המאסט לכל עקרת בית מצויה.
המצרכים הדרושים להכנת מרק העוף הפולני הקלאסי הם: ראש של סלרי חצוי וקלוף, עוף טרי בלי עור וללא חלקיו הפנימיים, שני עלי דפנה, שני תפוחי אדמה גדולים, חצויים וקלופים, עשרה גרגרי פלפל שחור שלמים, ראש סלרי קלוף, זר שמיר קטנטן, שני גזרים חצויים וקלופים, זר של פטרוזיליה, שתי מקלות סלרי, דלעת, ארבע שיני שום קלופות, בטטה חצויה וקלופה ושני קישואים קטנים.
אופן הכנת מרק עוף פולני קלאסי:
המצרכים הדרושים להכנת כשש מנות של מרק העוף התאילנדי הם: שלוש כפות של בוטנים קלויים קצוצים, שמונה כוסות של מרק עם עוף מאבקה, עלי כוסברה לקישוט, 200 גרם של חזה עוף חתוך לנתחים, כף של רוטב סויה, חופן של פרחי ברוקולי, קמצוץ של סוכר, כרובית, למון גראס, פלפל, בצל חתוך, מלח, ארבעה עלי חסה קצוצים לרצועות, כף של שבבי פלפל אדום חריף מיובש, חופן של נבטים סיניים, שתי כפות של עלי כוסברה ומאתיים גרם של אטריות אורז או ביצים.
אופן הכנת המרק:
לסיכום, אם אתם מחפשים מתכון פשוט ומחמם במיוחד לחורף – מרק עוף עם אטריות הוא מנה מנצחת.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.