דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

מרק שעועית

בצוהרי יום שישי, בעודי גולשת ברשת, מצאתי מתכון מנצח של מרק שעועית ופסטה מטריף, שיערוב לחיכם של כל חובבי המרקים למיניהם. למעשה, הייתה זאת הפעם הראשונה שנתקלתי בשילוב, הכל כך מתבקש הזה, של מרק שעועית ופסטה חמה.

אז לפני שנכנסתי למטבח, היה לי חשוב לוודא, מנין הגיע אל ידי המתכון המנצח הזה. ומה התברר לי במהרה כעבור קטנה ? התשובה הברורה, כי למעשה, מדובר במרק איטלקי קלאסי שנקרא באיטלקית קלוקלת: "פסטה אי פג'יולי", הלא הוא מרק שעועית ופסטה.

חיש קל הפשלתי שרוולים, ונכנסתי הישר לממלכת הסירים ופצחתי במלאכת הבישול הדקדקנית שלי.

חשוב לי לציין, כי מדובר במתכון למרק חורף מנצח, שלא דורש מיומנויות קולינאריות גבוהות ובהחלט יכול להצליח לכל אחד ואחת מכם, גם הבורים שבבשלנים.

אצא לי השוקה - תרנגול קטן אקנה לי

כפי שכולנו יודעים, כל מתכון מנצח של מרק, מתחיל במרכיבים הטריים. ובכן,שינסתי את מותני, אזרתי כוח ויצאתי לי השוקה לשוק הכרמל. רכשתי לי שני בצלים גדולים ויפים, שני גזרים כתומים, שלושה גבעולי סלרי, בשר של חזה אווז מעושן, קופסה של עגבניות מרוסקות, שתי קופסאות של שעועית אדומה משומרת וחבילת פסטת קונכיות. חזרתי הביתה עם השלל, והכנתי לפני את כל המרכיבים הנחוצים, לרבות הבאים: שני גזרים חצויים לאורך וקלופים, שני בצלים פרוסים וקלופים לפרוסות בינוניות, שתי כפות של שמן זית, 150 גרם בשר של חזה אווז מעושן החתוך דק לקוביות, שלושה גבעולי סלרי הקצוצים לפרוסות בינוניות, 800 גרם עגבניות מרוסקות, כפית אורגנו, תיבול של מלח ופלפל גרוס, אחד וחצי ליטר של ציר עוף, אחד וחצי כוסות של פסטת קונכיות שבושלה וסוננה ושתי קופסאות של שעועית אדומה ומשומרת.

מתכון מרק שעועית ופסטה - אופן ההכנה

וניגש לחלק שלו ציפיתם, הכנת מרק שעועית ופסטה מהיר ומנצח.

  • תחילה, עליכם להעמיד על אש בינונית סיר גדול וכבד ולהוסיף את שמן הזית. כשהשמן חם יש להוסיף את רצועות הבצל, הסלרי והגזר ולטגן במשך חמש דקות עד להשחמתם.
  • בשלב השני, יש להוסיף לסיר את בשר האווז המעושן בתיבול של אורגנו ושום ולטגן את התערובת במשך חמש דקות.
  • בשלב השלישי, יש להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהביאו לידי רתיחה, על מנת שתתקבל רתיחה עדינה, יש לבשל את התערובת במשך כעשר דקות.
  • בשלב הרביעי, יש להוסיף את ציר העוף והשעועית, להגביר את הלהבה ולהביא את התערובת לידי רתיחה במשך כחצי שעה.
  • בשלב החמישי, יש להוסיף פלפל ומלח לפי הטעם ולהוריד את הסיר מהאש.
  • בשלב השישי, יש להעביר את מחצית המרק אל סיר אחר, ואחר כך לטחון את הנוזלים בבלנדר. לבסוף, יש לאחד את המרק הטחון אל ציר המרק, והרי מרק שעועית ופסטה מוכן.

מרק שעועית ופסטה - אופן ההגשה

הגענו למשוחה האחרונה של המתכון – אופן ההגשה של מרק שעועית ופסטה.

ובכן, יש להגיש את מרק השעועית באופן הבא:

יש לצקת מנה של מרק שעועית אל תוך קערת מרק עמוקה ולהוסיף כחצי כוס של פסטת קונכיות מבושלת. ליצירת המראה הקולינארי המושלם יש לפזר חופן של עלי פטרוזיליה קצוצה, לגרד רצועות נדיבות של גבינת פרמזן ולהבזיק קורטוב של שמן זית לקערת המרק, ובתיאבון.

לסיכום, מרק שעועית ופסטה הוא מתכון מנצח שיתקבל בברכה בכל משפחה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון