דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

משה שגב

משה שגב, השף הבלתי מעורער בתעשייה הקולינארית הישראלית, הוא אחד מן השפים המוכשרים בישראל, שהפך למולטיטאלנט בעולם הקולינארי והטלוויזיה גם יחד.

על משה שגב

משה שגב נולד בשנת 1973 בירושלים אבל גדל בראשון לציון. כבר בילדותו ספג שגב את ניחוחות המטבח המרוקאי המסורתי והושפע רבות מן התבשילים המסורתיים שבישלה אימו. אהבתו לתחום הבישול התחילה כבר בגיל צעיר אך הגיע לידי מימוש רק בתום הצבא כשהחל לעבוד במטבח של מלון רויאל ביץ'. או אז הבין כי הוא מעוניין לעסוק בחייו בבישול ומסעדנות, ואכן חלום שהיה כך היה והתגשם לידי מציאות משגשגת של שתי מסעדות גורמה מוצלחות בבעלותו, תוכניות בישול בטלוויזיה, ייעוץ קולינארי, הרצאות בתחום האוכל ועוד. מפעל חייו של שגב לא היה שלם בלי נישואיו לסטייליסטית סנדרה ריגלר וילדו הראשון ליאו.

הפעם הראשונה שבה ידע שגב כי הוא רוצה להיות שף

כבר בילדותו גילה השף משה שגב סקרנות ומשיכה טבעית לתחום הבישול, כשהסתובב בין סירי התבשילים המרוקאים של אימו, אך את זיק הבישול הראשון של שגב היה ניתן לראות כבר בגיל 13.5 כשהחל לעבוד במטבח הבאולינג שבראשון. מאוחר יותר, עם שחרורו מצה"ל וסיום לימודי העיצוב הגרפי, כשהחל לעבוד במטבח של מלון רויאל ביץ' באילת, הבין סופית כי ייעודו בחיים הוא להיות שף.

מהו סגנון הבישול של השף משה שגב?

סגנון הבישול של השף משה שגב הוא אקלקטי ועדכני, המשלב טעמים מן המטבח הצרפתי, המרוקאי, האיטלקי, הלטיני, ההודי, היפני והים תיכוני.

השכלה

משה שגב רכש השכלה מקצועית בתחום אומנות הבישול בארץ ובחו"ל, החל מלימודיו בבית הספר הגבוה לבישול "תדמור" וכלה בלימודי אפיה באוסטרליה ולימודי מאכלי ים ורחוב.

סטאג'ים

שגב התלמד במגוון רחב של מסעדות לרבות: מסעדת "אודאון", "ספגטים", "רוטשילדס", ברברסקו, תמוז, ריו דה קובה ורוטשילד.

ממי הושפע?

מקור ההשפעה הקולינארי העיקרי של השף שגב, היא לא אחרת מאשר אימו, שבישוליה משמשים לו עד היום השראה גדולה.

מיילג' מקצועי

  • מסעדות בבעלותו - בבעלותו של השף שגב שתי מסעדות יוקרתיות ומוצלחות האחת: מסעדת גורמה העונה לשם הפשוט "שגב" החוגגת ארבע שנים להיווסדה, והשנייה היא מסעדת קונספט המכונה "שגב אקספרס" שנפתחה לפני כשנה.
    • תוכניות טלוויזיה בכיכובו – תחום נוסף, שנכבש בהצלחה רבה על ידי משה שגב הוא עולם הטלוויזיה. שגב פילס את דרכו לצמרת הטלוויזיונית כשהוזמן להופעה חד פעמית בתוכנית ילדים, שהתארכה להופעת אורח בתוכנית "המסיבה" בערוץ 10 והמשיכה לפינת בישול קבועה בתוכנית הפופולארית "אודטה", רצועה טלוויזיונית אשר העניקה לו את התואר הנכסף "שף כוכב". מכאן הדרך לפסגה הייתה מהירה ושגב קיבל שתי תוכניות בישול בכיכובו:"שגב במטבח" ו"שגב בא לבשל" הזוכות לפופולאריות ואהדה רבה בקרב הקהל.
      • *ספרים פרי עטיו – משה שגב הוציא את ספר המתכונים הראשון שלו הנקרא "יומנו של שף" המכיל אסופה של מתכונים אותנטיים וסודיים מבית שגב.

מאכל אהוב?

שגב טוען כי קשה לו לומר הלל על מאכל אחד, בדיוק כשם שאימא לא יכולה להגיד איזה ילד מילדיה היא הכי אוהבת, כך גם שף. יחד עם זאת טוען שגב כי הוא אוהב מאוד את האוכל שמבשלת אמו.

מרכיב אהוב?

אחד ממרכיבי היסוד האהובים על השף משה שגב הוא לא אחר מאשר החציל, אשר לטענתו מהווה עבורו אתגר בכל מנה ומנה מחדש.

שפים אהובים?

ישנם שני טייקונים קולינאריים האהובים על משה שגב והם השפים גורדון רמזי ווולפנג פק.

מסעדה אהובה?

בזמנו הפנוי השף משה שגב אוהב לבלות ו"לטעום בשדות של זרים" ובעיקר במסעדת "רפאל", "אורקה" ומסעדת ה"קופי בר".

המלצה חמה מאת המאסטרו שגב

משה שגב ידוע בטעמו האקלקטי - אוריינטאלי ובאהבתו למתכוני פיוז'ן המפגישים בין מזרח למערב. אז אם ברצונכם לקבל טעימה מעולמו הקולינארי של שגב וללמוד דבר או שתיים מהמאסטר על תוכלו לעשות כן במדור הבא.

מתכון עוף בליווי רוטב קארי וקוקוס מבית משה שגב:

המרכיבים הנחוצים להכנת מתכון ארבע מנות עוף ברוטב קארי וקוקוס הם: חמש כפות של שמן זית, גבעול של עשב לימון קצוץ, ארבע כרעיים של עוף, שני שיני שום טריות החתוכות לפרוסות דקות, כף של זנגוויל קלוף וקצוץ, שני פלפלים אדומים קלופים וקלויים, גזר קלוף וחתוך לקוביות דקות פלפל שחור ומלח גס, שתי כפות גדושות של חמאת בוטנים, בצל סגול החתוך לקוביות דקות, ארבע כפות של עלי כוסברה קצוצים, כפית של אבקת קארי, ארבע פחיות של חלב קוקוס, עשרה עלי בזיליקום טריים וקצוצים דק, חצי חופן של בוטנים קלויים, חצי חופן של אגוזי קשיו קלויים ללא מלח ופלפל צ'ילי.

אופן הכנת המנה:

  • תחילה, יש לחמם את התנור לחום של 190 מעלות ולתבל את הכרעיים במלח גס, בשמן זית ובפלפל גרוס.
  • אחר כך יש להכניס את כרעי העוף אל תוך התנור החם למשך כחמישים דקות עד אשר מתקבל גוון חום.
  • לאחר מכן יש לחמם סיר עם שמן זית ולאדות בו את הג'ינג'ר, עשב הלימון, השום והפלפל.
  • לבסוף, יש להוסיף את הגזר והבצל, לאדות ולהוסיף לתערובת את חמאת הבוטנים.
  • אחרי כחצי דקה יש להוסיף את אבקת הקארי ואת חלב הקוקוס ולהביא לידי רתיחה עד אשר מרקם חמאת הבוטנים נהייה אחיד.
  • כאשר התבשיל מוכן יש להוסיף את כרעי העוף, הצ'ילי ואת עשבי התיבול.
  • לבסוף, יש להוציא את הצ'ילי והפלפל מהתבשיל ולבזוק מעט בוטנים וקשיו קלויים.

לסיכום, השף משה שגב הוא אחד מן השפים המוצלחים והמתוקשרים ביותר בארץ.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון