משה שגב, השף הבלתי מעורער בתעשייה הקולינארית הישראלית, הוא אחד מן השפים המוכשרים בישראל, שהפך למולטיטאלנט בעולם הקולינארי והטלוויזיה גם יחד.
משה שגב נולד בשנת 1973 בירושלים אבל גדל בראשון לציון. כבר בילדותו ספג שגב את ניחוחות המטבח המרוקאי המסורתי והושפע רבות מן התבשילים המסורתיים שבישלה אימו. אהבתו לתחום הבישול התחילה כבר בגיל צעיר אך הגיע לידי מימוש רק בתום הצבא כשהחל לעבוד במטבח של מלון רויאל ביץ'. או אז הבין כי הוא מעוניין לעסוק בחייו בבישול ומסעדנות, ואכן חלום שהיה כך היה והתגשם לידי מציאות משגשגת של שתי מסעדות גורמה מוצלחות בבעלותו, תוכניות בישול בטלוויזיה, ייעוץ קולינארי, הרצאות בתחום האוכל ועוד. מפעל חייו של שגב לא היה שלם בלי נישואיו לסטייליסטית סנדרה ריגלר וילדו הראשון ליאו.
כבר בילדותו גילה השף משה שגב סקרנות ומשיכה טבעית לתחום הבישול, כשהסתובב בין סירי התבשילים המרוקאים של אימו, אך את זיק הבישול הראשון של שגב היה ניתן לראות כבר בגיל 13.5 כשהחל לעבוד במטבח הבאולינג שבראשון. מאוחר יותר, עם שחרורו מצה"ל וסיום לימודי העיצוב הגרפי, כשהחל לעבוד במטבח של מלון רויאל ביץ' באילת, הבין סופית כי ייעודו בחיים הוא להיות שף.
סגנון הבישול של השף משה שגב הוא אקלקטי ועדכני, המשלב טעמים מן המטבח הצרפתי, המרוקאי, האיטלקי, הלטיני, ההודי, היפני והים תיכוני.
משה שגב רכש השכלה מקצועית בתחום אומנות הבישול בארץ ובחו"ל, החל מלימודיו בבית הספר הגבוה לבישול "תדמור" וכלה בלימודי אפיה באוסטרליה ולימודי מאכלי ים ורחוב.
שגב התלמד במגוון רחב של מסעדות לרבות: מסעדת "אודאון", "ספגטים", "רוטשילדס", ברברסקו, תמוז, ריו דה קובה ורוטשילד.
מקור ההשפעה הקולינארי העיקרי של השף שגב, היא לא אחרת מאשר אימו, שבישוליה משמשים לו עד היום השראה גדולה.
שגב טוען כי קשה לו לומר הלל על מאכל אחד, בדיוק כשם שאימא לא יכולה להגיד איזה ילד מילדיה היא הכי אוהבת, כך גם שף. יחד עם זאת טוען שגב כי הוא אוהב מאוד את האוכל שמבשלת אמו.
אחד ממרכיבי היסוד האהובים על השף משה שגב הוא לא אחר מאשר החציל, אשר לטענתו מהווה עבורו אתגר בכל מנה ומנה מחדש.
ישנם שני טייקונים קולינאריים האהובים על משה שגב והם השפים גורדון רמזי ווולפנג פק.
בזמנו הפנוי השף משה שגב אוהב לבלות ו"לטעום בשדות של זרים" ובעיקר במסעדת "רפאל", "אורקה" ומסעדת ה"קופי בר".
משה שגב ידוע בטעמו האקלקטי - אוריינטאלי ובאהבתו למתכוני פיוז'ן המפגישים בין מזרח למערב. אז אם ברצונכם לקבל טעימה מעולמו הקולינארי של שגב וללמוד דבר או שתיים מהמאסטר על תוכלו לעשות כן במדור הבא.
המרכיבים הנחוצים להכנת מתכון ארבע מנות עוף ברוטב קארי וקוקוס הם: חמש כפות של שמן זית, גבעול של עשב לימון קצוץ, ארבע כרעיים של עוף, שני שיני שום טריות החתוכות לפרוסות דקות, כף של זנגוויל קלוף וקצוץ, שני פלפלים אדומים קלופים וקלויים, גזר קלוף וחתוך לקוביות דקות פלפל שחור ומלח גס, שתי כפות גדושות של חמאת בוטנים, בצל סגול החתוך לקוביות דקות, ארבע כפות של עלי כוסברה קצוצים, כפית של אבקת קארי, ארבע פחיות של חלב קוקוס, עשרה עלי בזיליקום טריים וקצוצים דק, חצי חופן של בוטנים קלויים, חצי חופן של אגוזי קשיו קלויים ללא מלח ופלפל צ'ילי.
אופן הכנת המנה:
לסיכום, השף משה שגב הוא אחד מן השפים המוצלחים והמתוקשרים ביותר בארץ.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.