דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

מתכון קל למרק עדשים

אם חיפשתם מרק עדשים מתכון קל להכנה, המתכון הבא הוא ללא ספק מרק העדשים המושלם עבורכם, הדורש הקדשה של חמישים דקות מזמנכם החופשי בלבד.

המצרכים הדרושים להכנת שש מנות של מרק עדשים הם:

  • בצל אחד
  • תפוח אדמה
  • גזר
  • מלח, כף אחת של אבקת מרק עוף, פלפל וכמון
  • קוביית שום כתושה
  • פטריות

אופן הכנת מרק העדשים

  • תחילה, כשעתיים לפני בישול המרק יש להשרות את העדשים בתוך מים
  • אחר כך, יש לקצוץ בצל אחד גדול, להוסיף פטריות ולטגנם בתוך סיר עם מעט שמן עד שיתקבל צבע זהוב
  • במקביל, יש לגרד באמצעות פומפיה גזר ובצל ולהוסיף אותו לסיר
  • יש להוציא את העדשים מההשריה, לסנן אותן ולשטוף היטב ולהוסיפן אל תוך סיר הבצל והירקות
  • מערבבים את התערובת ולהוסיף שלושת רבעי כוסות מים לסיר
  • יש לתבל את מרק העדשים לפי הטעם בשום, כמון, פלפל, אבקת מרק ושום

לבסוף, הניחו למרק להתבשל במשך כחצי שעה, עד אשר הוא מגיע לנקודת הרתיחה שלו.

כשהמרק מוכן, יש למזוג את המרק אל תוך קערות מרק עמוקות ולקשט בעלי פטרוזיליה.

בתיאבון!

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון