אם אתם חובבי אספרסו תשמחו לגלות שיש עוד דרכים לצרוך את טעמי הקפה האהובים עליכם מלבד שתיית שוט. לפולי הקפה יש פוטנציאל קולינרי יוצא דופן, אשר טמון בדרגות חוזק שונות, ניואנסים קטנים וטעמים מיוחדים שהופכים את הקפה לכוכב אמיתי, לא רק בבית הקפה אלא גם במטבח הביתי.
אז אם אתם מרגישים הרפתקנים ומעוניינים להתנסות בטעמים חדשים, הנה כמה מתכונים מקוריים שמביאים את הקפה אל הצלחת.
גלו דרכים חדשות ליהנות מטעמי הקפה האהובים עליכם
פילה בקר עם קפה
אם אתם אוהבים בשר וקפה, למה שלא תערבבו בין שתי האהבות שלכם. הצטיידו במרכיבים הבאים:
1.5 ק"ג פילה בקר חתוך לקוביות
3 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי מרווה טריים
כוס יין לבן יבש
ספלון אספרסו חזק
קמח
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מקמחים את קוביות הבשר
מחממים בתוך מחבת גדולה 3 כפות שמן זית
משחימים את קוביות הבשר מכל צד, אחת אחת ומניחים בצד
מטגנים בצל ושום עד לשקיפות
מטגנים 15 עלי מרווה טריים כשתי דקות ומוציאים אותם
מוסיפים את הקפה והיין, מערבבים עד שהרוטב נהיה סמיך
מחיזרים את הבשר
מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם ומביאים לרתיחה
מסירים מהאש ונהנים!
עוף בחרדל דיז'ון ואספרסו
קפה גם הולך נהדר עם שוקי עוף טרי, לכן אם מתחשק לכם דווקא עוף לארוחת ערב, אלו המרכיבים שאתם צריכים:
12 שוקי עוף
צרור טימין
שיני שום (של ראש שום אחד)
עבור המרינדה:
100 גרם חרדל דיז'ון עם גרגירים (בערך 3 כפות גדושות)
4 כפות דבש
רבע כוס שמן זית
ספלון אספרסו קצר חזק
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומשרים את שוקי העוף בפנים למשך שעתיים
מכניסים את העוף עם המרינדה לתבנית
מפזרים שיני שום וטימין וצולים בתנור לשעה, במהלכה יש להפוך את שוקי העוף פעם אחת
מגישים ונהנים!
רוטב ראגו עם קפה לפסטה
אם אתם חובבי פסטה בולונז, אנו מזמינים אתכם לנסות את המתכון הבא, שמתאים ל- 6 מנות ודורש את המרכיבים הבאים:
חבילת פסטה (פנה)
בצל קצוץ
גזר קצוץ
גבעול סלרי קצוץ
4 עגבניות מגורדות
3 כפות שמן זית
500 גרם בשר טחון (נתח אונטריפ)
1 כוס יין אדום
3 ספלי אספרסו
5 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן זית ומטגנים את הירקות עד שמתרככים ונעשים שקופים
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב ועד שכל הנוזלים מתאדים
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
מוסיפים את היין והקפה ומערבבים עד לאידוי כמעט מוחלט
מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי וממשיכים לטגן על אש קטנה תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות
מוסיפים עגבניות מגורדות ומבשלים על אש קטנה 45 דקות
במקביל מכינים פסטה פנה בהתאם להוראות על האריזה עד לדרגת עשיה אל דנטה
מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם רוטב הראגו
מערבים את הפסטה עם הרוטב למשך 2 דקות
מגישים ונהנים!
מאמר זה נכתב באדיבות חברת בורשטיין קפה - מומחים לפולי קפה מ-1962.
הבהרה
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.