דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

מתכונים עם סילאן

באילו מתכונים כדאי לשלב סילאן טבעי? כל הטיפים לפניכם

בשנים האחרונות הפכו התמרים למוצר המצוי כמעט בכל בית, לאור ההבנה של יתרונות הפרי האיכותי והבריא וטעמו הנפלא. אך התמרים לא הגיעו למטבחים ולחנויות הבריאות רק עכשיו, הם היו חלק ממזונות הארץ והמזרח התיכון בכלל מאז שחר ההיסטוריה. גידולי התמרים בארץ נמצאים לאורכה מאזור הכנרת ועד לערבה, והם כוללים מינים שונים של הפרי. התמר הוא אחד משבעת המינים שבהם נתברכה ארצנו, הוא נימוח ומחזיק זמן רב ללא קירור. בשל מתיקותו הוא משמש גם כממתק בריאותי וכמרכיב בהכנת מגוון סלטים, מאכלי עוף ובשר, קינוחים במקום סוכר או דבש, כתוספת למוזלי ואף כמילוי לעוגות ועוגיות וכממרח איכותי כפי שנפרט בהמשך. סילאן טבעי הוא למעשה דבש תמרים, מיצוי של הפרי, והוא בעל ערכים תזונתיים גבוהים, עשיר בוויטמינים A,B ו-C, בסידן, בברזל, במגנזיום, באשלגן ובסיבים ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. למרות מתיקותו, בסילאן כמות סוכרים וקלוריות נמוכה מזו של סוכר ושל דבש.

סלט ירוק עם אגוזים ברוטב סילאן

הסילאן משתלב היטב עם ירקות טריים, ונותן מתיקות קלה לרוטב בשילוב עם לימון, חומץ תפוחים, מלח ופלפל שחור. בסלט זה ניתן להשתמש בחסה, עלי בייבי, עלי תרד, קייל וכל ירק אחר שאתם אוהבים. מומלץ להוסיף אגוזי מלך קצוצים עם ההגשה.

נתחי פרגיות עם סילאן

סילאן הוא תוספת מצוינת למנות של עוף ובשר, ואם מערבבים סילאן עם שום וסויה מקבלים רוטב מתקתק המתאים מאוד כמרינדה לפרגיות, עוף ואפילו אנטריקוט לקבלת נתחים רכים ועסיסיים להקפצה בווק, להכנה בתנור, לצלייה על המנגל או בכל דרך שאתם אוהבים.

כדורי סילאן, טחינה, ביסקוויטים וקוקוס

אם תמרים וסילאן נשמעים לכם כמו שילוב טבעי בקינוח, אתם לא טועים. תמרים ניתן למצוא כמילוי בעוגות, בעוגיות, באוזני המן, ברולדות ועוד. הסילאן הוא תוספת עשירה לכדורי קינוח, אם רוצים גרסה משודרגת, בריאה וטבעונית של כדורי השוקולד המוכרים. לפירורי הביסקוויטים מוסיפים סילאן טבעי, טחינה גולמית, קוקוס טחון ואם רוצים גם אגוזים קצוצים, בוטנים או חמוציות. מכינים עיסה שאינה נוזלית מדי או יבשה מדי המתאימה להכנת הכדורים. מגלגלים כל אחד מהם בקוקוס, ומניחים בצלחת. אחרי מספר שעות במקרר תוכלו ליהנות מקינוח בריא, מתוק (אבל לא מתוק מדי), הממלא באנרגיה ולא גורם לייסורי מצפון.

הממרח המושלם לכריך

רובנו היינו בקייטנות בילדותנו ואכלנו לחמנייה עם שוקולד, ורובנו גם התאהבנו בטעם המתוק המשתלב נהדר עם הלחם הלבן. היום אפשר לקחת את האהבה הזו צעד גדול קדימה ולשדרג את הכריך לגרסה בריאה ומזינה יותר לכל גיל. מערבבים טחינה גולמית עם סילאן טבעי ויוצרים ממרח נהדר, מתוק ומלא ויטמינים ומינרלים, אותו מורחים על לחם מחיטה מלאה או לחם מקמח כוסמין, והנה לכם כריך בריאות משודרג.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון