היום החלטתי שאני הולכת לבשל לחברי ארוחת גורמה איטלקית על טהרת מתכוני פסטה בלבד. חושבים שזה היה קל ? כלל וכלל לא, אבל שווה את הטרחה לנוכח התוצאה המדהימה של פסטה מופלאה.
אין מה לעשות המטבח האיטלקי הוא אחד המטבחים היותר טעימים בעולם, המורכב משלל ניחוחות, תבלינים, טעמים וכמובן מגוון סוגי פסטה, לרבות: פסטה ספגטי, פסטה לינגוויני, פסטה רביולי, פסטה ניוקי, פסטה קנלוני, פסטה טורטליני, פסטה פוזילי ועוד. מתכוני פסטה יש בשפע, אבל רציתי ללכת על מתכוני פסטה גורמה שיעשו לי ולאורחי חגיגה איטלקית בפה.
אם כן, ניגשתי למלאכה, הפשלתי שרוולים ויצאתי למסע וירטואלי ברשת למציאת מתכוני פסטה מנצחים. החלטתי שלא משנה מה, פסטה תהייה על שולחני ויהי מה, וכך קרה שבחרתי במספר מתכוני פסטה איטלקיים ומשובחים, מבין מגוון מתכונים של פסטה באינטרנט.
ארוחת פסטה מופלאה תוכננה בקפידה והורכבה מערב רב של מתכוני פסטה, לרבות: מנת פתיחה של סלט פסטה עם חצילים וגבינת פטה, לצד רוטב פסטו אגדי בליווי לחם פוקאצ'ה ורוזמרין איטלקי. המנה העיקרית כללה פסטה פרפקטו טרוטולה ברוטב של תרד וגבינה כחולה משמינה. ולמנת הקינוח מצאתי מתכון מופלא של פסטה רביולי שוקולד בליווי של רוטב תותים.
לאחר שרקמתי את החזון לארוחת הגורמה האיטלקית שלי, שנבנתה על טהרת מתכוני פסטה, יצאתי לי למסע קניות קדחתני בשווקים התל אביביים, ורכשתי לעצמי סחורה מופלאה של פסטה טובה, מגוון ירקות טריים, תבלינים וגבינות לרוטב פסטה.
אגב, אל תוותרו על יין משובח לצד מתכוני פסטה, אני החלטתי ללכת על הטופ שבטופ: יין אדום יבש של יקבי המערה מבציר 2003, שהולך מצוין עם פסטה, ומשלב ניחוחות של עץ אלון קלוי, פטל ופרי אדום, מעט שוקולד ווניל, הפיתוי המושלם לארוחת גורמה ביתית של פסטה איטלקית.
וכעת ניגש למלאכה, הכנת ארוחת מתכוני פסטה גורמה שלי.
אין כמו מנת פתיחה בסגנון סלט פסטה המכיל את כל המרכיבים האיטלקיים האיכותיים בכדי לפתוח את התיאבון, לבניית ארוחת פסטה מושלמת. מדובר בסלט פשוט ונפלא, והרי לכם הוראות ההכנה לארוחת פסטה.
החומרים הדרושים לסלט פסטה: להכנת סלט פסטה זה, המתאים לארבעה עד שישה סועדים, תזדקקו למצרכים הבאים: חציל בינוני החתוך לקוביות קטנות, 500 גרם שבלולי פסטה פרפקטו של אסם, כף קמח, חצי כוס שמן תירס, חצי כף של מלח.
להכנת פסטה תזדקקו: לעשרים עגבניות שרי חתוכות לחצי, עשרים זיתים שחורים מגולענים, כף עלי אורגנו או זעתר טריים, שליש כוס של פטרוזיליה קצוצה גס, חמישים גרם צנוברים קלויים, שליש כוס של עלי בזיליקום, חצי כפית פלפל צ'ילי, 400 גרם של גבינת פטה החתוכה לקוביות.
לרוטב סלט פסטה תזדקקו: לכפית סוכר, שליש כוס של מיץ לימון טרי, שלושת רבעי כוס של שמן תירס, כפית סוכר, כפית חרדל דיג'ון, פלפל שחור גרוס ומלח.
לצד סלט פסטה הגשתי לחם פוקאצ'ה עם רוטב פסטו משובח שגרם לכולם לפיק ברכיים אמיתי מרוב שהוא היה כל כך טעים.
להכנת הפוקאצ'ה בניחוח רוזמרין, תזדקקו למצרכים הבאים: כף מלח, כף סוכר, קילוגרם קמח, 80 גרם של שמרים טריים, שתי כפות רוזמרין טרי קצוץ, שמונה כפות של שמן זית איכותי, מלח גס, שתי כוסות מים פושרים ושתי כפות של שמן זית המעורבבות עם שתי כפות המים.
להכנת רוטב הפסטו תזדקקו למצרכים הבאים: ארבע שיני שום, שתי כוסות דחוסות של עלי בזיליקום טריים, 80 גרם של גבינת פרמזן מגוררת, שלושת רבעי כוס שמן זית, פלפל גרוס ומלח גס וחמישים גרם של צנוברים קלויים.
תחילה יש לשים את השום, הריחן, גבינת הפרמזן, הצנוברים, הפלפל הגרוס והמלח במעבד המזון למשך חצי דקה, ואז יש להוסיף את השמן בהדרגה תוך העיבוד עד אשר מתקבלת תערובת אחידה. וואלה...רוטב הפסטו מוכן. ניתן להגיש בצלוחית קטנה ולקשת במעט צנוברים מלמעלה.
לאחר שסיימתי את מלאכת ההכנה של סלט פסטה ופוקאצ'ה למנה הראשונה, התחלתי במלאכת הכנת פסטה למנה העיקרית והקינוח.
התחלתי עם מנת פסטה ייחודית לעיקרית, שכללה פסטה פרפקטו טרטולה ברוטב תרד וגבינה כחולה.
מדובר במנת פסטה מנצחת, שכבשה את האורחים והיא מתאימה לשמונה סועדים:
שלא כמו מתכוני פסטה קשים, במקרה הזה מדובר במתכון גורמה מנצח ופשוט להפליא, והרי המצרכים הדרושים: שלוש כפות של שמן זית, שתי שיני שום קצוצות, 500 גרם פסטה פרפקטו טרוטולה של אוסם מבושלת ומסוננת, 250 עלי תרד רעננים, שטופים וחתוכים לרצועות רחבות, 250 מיליליטר של שמנת מתוקה, כוס רצועות של בצלי שאלוט, שלוש כפות של שמן זית, סלסלת פטריות פורטבלו (250 גרם) קטנות ופרוסות, 30 גרם של חמאה, קורט סוכר, פלפל שחור גרוס ומעט מיץ לימון, כוס של אגוזי מלך הקצוצים גס, 125 עד 150 גרם של גבינת גליל כחולה ומפוררת.
וכשמאחורי שני מתכוני פסטה מוצלחים, העברתי הילוך והגברתי את הקצב לכיוון מנת הקינוח החלומית שלי: פסטה מסוג רביולי שוקולד בליווי רוטב תותים. אם חשבתם כי יש רק מתכוני פסטה מלוחים הרי שטעיתם, מדובר באחד ממתכוני פסטה האיטלקיים המופלאים שנוצרו אי פעם.
250 גרם של קמח, שתי כפות של אבקת סוכר, חצי כפית מלח, שתי ביצים, חצי כפית מלח ורבע כוס של מים פושרים.
ביצה להברשה ונוטלה.
מיץ מחצי תפוז, סלסלת תותים, בין שניים לשלוש כפות סוכר.
אז זהו, תאמינו או לא, כל מתכוני הפסטה היו הצלחה כבירה וזיכו אותי בתואר מלכת פסטה אולטימטיבית.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.