דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

סופגניות

חג החנוכה מתקרב אלינו בצעדי ענק ועימו גם שלל מאכלי חג טעימים במיוחד, כגון: סופגניות, לביבות, ועוד.

כל יהודי יודע, שאין שני לתחושת החמימות הנפלאה המציפה את המשפחה בחג החנוכה, כשבמעמד טקס הדלקת הנרות ממתינות לנו שלל סופגניות טריות, חמות ומתוקות.

סופגניות הן הסמל המובהק של חג החנוכה המגיע בשלל מילויים, צורות, גדלים וטעמים.

במאמר הבא, תוכלו לקבל מידע מקיף בנושא סופגניות ותוכלו להעשיר את רפרטואר מתכוני חג החנוכה שלכם עם שנים מתכוני סופגניות מנצחים.

כל מה שרציתם לדעת על סופגניות ולא העזתם לשאול

סופגניות הן מאכל חג מסורתי אופייני של חג החנוכה. הסופגנייה היא למעשה מאפה בצק המטוגן בשמן עמוק הממולא בריבה ומזוגג באבקת סוכר. הסופגנייה קיבלה את שמה מן המקורות כשכונתה ביוונית "סופגן" וציינה מאפה בצק עגול וספוגי. רק בשנת 1896 קיבל ה"סופגן" את שמו הפופולארי "סופגנייה" על ידי דויד ילין, וכך למעשה הפכה הסופגנייה למאכל הלאומי של חג החנוכה היהודי.

סופגניות קלאסיות יש ליצור מכדורי בצק שמרים שתפחו ולאחר מכן יש לטגנם, למלאם בשוקולד, ריבה, וניל ועוד ולבזוק מעל אבקת סוכר. כיום, ניתן למצוא מבחר רחב של סופגניות לחנוכה, לרבות: סופגניות ריבה, סופגניות שוקולד, סופגניות גבינה מלוחות, סופגניות בזיגוגים שונים ועוד.

מתכוני סופגניות

לכל בית בישראל מתכון מסורתי להכנת סופגניות חמות ומתוקות העובר מדור לדור במשפחה. כל עדה מתפארת במתכון ייחודי לסופגנייה הקלאסית, כמו למשל: סופגניות הספינג' המרוקאיות, סופגניית הצ'ורוס הדרום אמריקאית, סופגניית האנגוצ'ה האתיופית, סופגניות הגולאב ג'אמון ההודיות, סופגניות הלוקומאריס היווניות, סופגניית הבומאלוס העירקית ועוד.

במיוחד לחג החנוכה הקרב ובא, איגדנו למענכם שני מתכוני סופגניות מנצחים אשר יהפכו אתכם לשיחת היום המשפחתית במשך כל חג החנוכה.

ונתחיל דווקא במתכון המערבי והמנצח של רשת דנקין דוטנאטס, אשר הואילה בטובה לספק לנו את הסוד למתכון הדונאטס המוצלח.

סופגניות דאנקן דונאטס

המצרכים הדרושים להכנת 24 סופגניות דונאטס איכותיות: רבע כוס סוכר, ביצה אחת, חצי כפית מלח, שמינית כוס של מים חמימים, שבעה גרם של שמרים יבשים, ארבעים מיליליטר של שמן, שלושת רבעי כוס של חלב חם ושתיים וחצי כוסות קמח.

אופן הכנת הדונאטס:

  • תחילה, יש לערבב את השמרים עם כוס אחת של קמח.
  • שנית, יש להוסיף את כל המרכיבים הנוספים (למעט שארית הקמח) ולהמתין כשתי דקות.
  • לאחר מכן, יש להוסיף את כמות הקמח שנותרה בתוך התערובת עד אשר מתקבל בצק סופגניות מבריק, אחיד וחלק (במידה והבצק דביק, הוסיפו עוד קמח ולושו את הבצק עד להיותו אחיד).
  • יש לכסות את קערת הבצק במגבת או ניילון נצמד ולהניחה באזור חם לתפיחה עד אשר יוכפל נפחה.
  • כעת יש ליצור כדורים שטוחים עם חור עגול באמצע ולהניח על גבי נייר אפייה וממתינים שוב להכפלת הנפח.
  • לאחר שהכדורים תפחו, יש לחמם שמן בתוך מחבת בגובה של שלושה סנטימטרים (לטמפרטורה של 180 מעלות) ולטגן את הדונאטס.
  • לאחר שהדונאטס הזהיבו, יש להניחן על גבי נייר סופג ולבזוק אבקת סוכר וניל מעל. בתיאבון!.

מתכון סופגניות מסורתי

המצרכים הדרושים להכנת חמש עשרה סופגניות: כף של שמרים טריים, 450 גרם של קמח, שתי ביצים טרופות, כוס חלב חם, שלוש כפות סוכר, ריבת פטל איכותית, שתי כפות חמאה מומסת, 34 כפית מלח ואבקת סוכר.

אופן הכנת הסופגניות:

  • יש להמיס בתוך קערה קטנה את ארבעת כפות החלב החם יחד עם הסוכר ולהשהות את התערובת לכרבע שעה עד לתסיסתה.
  • יש לערבל יחדיו את המלח והקמח.
  • יש לערבב את כלל המצרכים הנוזליים יחדיו בתוך מערבל (כלומר: את יתרת החלב החם, הביצים, בלילת השמרים ואת החמאה המומסת) ולצקת הכול בהדרגה ובאיטיות אל תוך התערובת של הקמח במהירות ערבול נמוכה. אחר כך מגבירים את הקצב לרמת ערבול בינונית עד לקבלת בצק סופגניות אחיד, גמיש וחלק.
  • כשהבצק מוכן יש להניחו על גבי משטח מקומח ולאחר מכן להניחו בתוך קערה משומנת ולכסותה עם ניילון נצמד ולהמתין עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
  • לאחר שהבצק תפח, יש להעבירו למשטח מקומח ולרדדו לידי שכבה אחידה בגובה של סנטימטר וחצי. לאחר שהבצק מוכן יש לקרוץ עיגולי סופגניות מהבצק ולהניחם בתוך תבנית אפייה מקומחת וממתינים כעשרים דקות, עד נפח הבצק מוכפל.
  • לאחר שהבצק תפח בשנית, יש לחמם סיר עם שמן עמוק ולטגן את ה סופגניות עד אשר מתקבל צבע שחום – זהוב ומניחים על גבי נייר סופג.
  • לבסוף, יש לבצוע חור במרכז הסופגנייה ולהזליף לתוכו ריבת תותים משובחת ולבזוק אבקת סוכר לקישוט. בתיאבון!

לסיכום, אם ברצונכם להפתיע את בני ביתכם עם מתכון סופגניות איכותי הוסיפו לו אמירה אישית באמצעות מילוי ייחודי, צורה מפתיעה או טעם שונה, אשר יהפכו את מתכון הסופגניות הסטנדרטי למתכון סופגניות מנצח.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון