דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

סלטים

עם העלייה במודעות לטרנד הבריאות, עולה החשיבות של אכילת סלטים בריאים ועשירים בירקות מדי יום. כיום, ניתן למצוא מגוון רחב של מתכוני סלטים העשויים להוות תחליף בריא ומשביע למנה העיקרית הבשרית. במאמר הבא, תוכלו למצוא מידע על סלטים ושני מתכונים על סלטים מנצחים.

על הסלט

סלט הוא תערובת של ירקות טריים (או פירות) המשולבים עם מיני קטניות, אגוזים, גבינות, בשר, עוף ודגים. סלטים מוגשים בדרך כלל כמנות פתיחה, כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית. המילה סלט שאובה מן המילה הלטינית Salata שפירושה הוא מלח (זאת לנוכח העובדה כי היו נוהגים להמליח את הירקות החתוכים במלח).

אילו סוגי סלטים ישנם?

באופן כללי, ישנם ארבעה סוגים עיקריים של סלטים:

  • סלטים חמים – סלט חם הוא סלט המורכב משילוב של ירקות קרים ותוספות חמות כגון: גבינות מוקפצות בשמן חם ופירורי לחם, פסטה, תפוחי אדמה, נתחוני עוף, בשר ודגים. כגון: סלט חלומי, סלט קיסר, סלט עוף מוקפץ בנוסח תיאלנדי, סלט תפוחי אדמה, סלט פטריות חם ועוד.
  • סלטים קרים – סלטים קרים מורכבים מחומרי גלם טריים ולא מבושלים, כדוגמת: סלט ירקות ישראלי, סלט ירוק, סלט כרוב, סלט גורגונזלה, סלט עשבי תיבול. אל סלטים קרים ניתן להוסיף גבינות, אגוזים, צנוברים ורטבים המבוססים על שמן זית, מיונז, פסטו, רוטב עגבניות ועוד.
  • סלטים בריאותיים – אלו הם סלטים דיאטטיים המורכבים מחומרי גלם בריאים, הכוללים: ירקות ומיני קטניות (מלפפונים, עלי תרד, עגבניות, עלי רוקט, גזרים, פלפל, קישואים, בצל, אפונה, תירס, גרגרי חומוס, קינואה, כרוב, פטרוזיליה ועוד) וזאת, ללא שימוש בירקות מקופסאות שימורים או מוקפאים וללא שימוש ברטבים בעלי אחוזי שומן גבוהים.
  • סלטים עם פירות – סלטים המורכבים מתערובת של פירות חתוכים, כגון: בננה, תפוז, אפרסק, תותים, ליצ'י, ענבים, מלון, מנגו, אבטיח, תפוחים, אגסים ועוד בתוספת של סוכר וניל ורוטב פירות מתקתק העשוי ממיץ תפוזים ולימון. סלטים אלו מוגשים כמנת קינוח.

כל מדינה והסלט שלה

לכל מדינה בעולם סלטים המאפיינים את המטבח המסורתי, לרבות: ביוון תוכלו לטעום סלט יווני הכולל: עגבנייה, מלפפון, בצל סגול, זיתים שחורים וגבינת פטה, בארה"ב תוכלו לטעום סלט וולדורף מתקתק, הכולל: ענפי סלרי, תפוח עץ, מיונז, לימון ואגוזי מלך, במרוקו תוכלו לטעום סלט מטבוחה, באיטליה תוכלו לטעום סלט איטלקי מסורתי כגון: סלט קפרזה או סלט פנזנלה ובישראל תוכלו לטעום את סלט הירקות הישראלי, הקצוץ דק.

אילו סוגי רטבים של סלטים ישנם?

בכדי להעשיר את חוויית הטעם בעת אכילת סלטים, נוהגים לתבל סלטים באמצעות שמנים ורטבים שונים המבוססים על שמן זית, מיץ לימון, פלפל, מלח, מיונז ורוטב עגבניות.

בין רפרטואר רוטבי סלטים ניתן למצוא את הבאים: רוטב ויניגרט (מיונז, חומץ בלסמי, חרדל, פלפל שחור, מלח), רוטב אלף האיים (קטשוש, מיונז, מלפפון חמוץ, זיתים ירוקים, פלפל ובצל), רוטב דיז'ון צרפתי (חרדל, פלפל ומלח), רוטב רוסי (רסק עגבניות ומיונז) ועוד.

מתכוני סלטים

כיום ניתן למצוא ארסנל שלם של מתכוני סלטים משובחים. אנחנו בחרנו לאגד למענכם שני מתכונים מנצחים של סלטים טעימים במיוחד. סלטים אלו פשוטים וקלים להכנה מתאימים לכל אירוח וטעמם נפלא.

מתכון סלט קפרזה איטלקי

המצרכים הדרושים להכנת מנת סלט קפרזה איטלקי הם: חומץ בלסמי, צרור של עלי בזיליקום, שמן זית, שש עגבניות בשלות, פלפל שחור, שלושה כדורי מוצרלה ומלח גס.

אופן הכנת סלט קפרזה איטלקי:

  • תחילה יש לחתוך את העגבניות והמוצרלה לפרוסות עגולות ועבות.
  • אחר כך יש לסדר בתוך צלחת גדולה ושטוחה פרוסה של עגבנייה, פרוסה של מוצרלה ועלה של בזיליקום וחוזר חלילה.
  • משסיימתם לסדר את הפרוסות בצלחת, יש לבזוק פלפל שחון טחון ומלח גס מעל ולהזליף מעט חומץ בלסמי ושמן זית.

מתכון סלט כרוב וחמוציות

המצרכים הדרושים להכנת מנת סלט כרוב וחמוציות הם: חצי כפית מלח, כרוב ירוק פרוס, חצי כוס של חמוציות אשר הושרו במי אננס, שני תפוחי גראנד סמיט החתוכים לקוביות, כוס אגוזי מלך וקופסא של שימורי אננס חתוכים.

המצרכים הדרושים להכנת הרוטב: חצי כוס מי אננס, שלוש כפות מיונז גדושות, כפית גדושה של חרדל דיז'ון, חצי כפית של מלח, שלוש כפות של שמיר קצוץ, שתי כפות סוכר.

אופן הכנת סלט כרוב וחמוציות

  • תחילה יש לשים בתוך קערה עמוקה את פרוסות הכרוב יחד עם המלח וחצי כוס של מי אננס ולערבב הכל יחדיו, עד אשר הנוזלים נספגים בכרוב.
  • אחר כך, יש להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב יחדיו.
  • להכנת הרוטב יש לשים את כל המצרכים בתוך צנצנת זכוכית לנער ולערבב היטב.
  • כחצי שעה לפני הארוחה, יש לשפוך את הרוטב על הסלט ולערבב. בתיאבון.
  • מומלץ להגיש את מנת סלטים בתוך קערה עמוקה ולצידה קוקוט עם רוטב.

לסיכום, אם ברצונכם לשמור על הגזרה ועדיין ליהנות מארוחה טובה סלטים הם התשובה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון