עוגות גבינה הן לא רק תאווה לעין ולחיך הן גם עשירות בסידן ובחלבון, כך שבאופן כללי מכל רפרטואר עוגות הקרם העשירות, מדובר בעוגה בעלת ערך תזונתי עשיר.
במאמר הבא, נרכז מידע על עוגות גבינה וכן נעניק לכם מתכון משובח של עוגת גבינה ותותים מנצחת.
לעוגות הגבינה עבר עשיר ומלכותי של ממש, שכן את עוגות הגבינה הראשונות בעולם נהגו להגיש ביוון העתיקה עוגות גבינה במהלך המשחקים האולימפיים. מאז נחשבת עוגת הגבינה לאחד מהקינוחים הקלאסיים האהובים ביותר בעולם.
אם אתם מחפשים פעילות חווייתית ומהנה לילדים לקראת עונת החגים הקרבה, אנו ממליצים לכם לאפות עוגת גבינה קלה עם הילדים. מדובר בפעילות קלה, נגישה וכזו שתעסיק את הקטנטנים להרבה שעות איכות עם ההורים. כל שעליכם לעשות הוא לבחור מבין מגוון רחב של מתכוני עוגות גבינה, לרבות: עוגת גבינה שוקולד, עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה פירות, עוגת שכבות גבינה, פאי גבינה ועוד עוגות גבינה.
את המתכון המשובח הזה לקחתי מהשף של מסעדת הדסון עמיר אלון, מדובר באחת מ עוגות גבינה המשובחות שיש וגם הקלות ביותר להכנה. מעבר לטעמה ולמרקמה העשיר, הרי שמדובר בעוגה בעלת מרקם עשיר וערך תזונתי גבוה.
רבות נאמר בשבחה של העוגה הלבנה העשירה. אומנם, מדובר באחת מהעוגות העשירות בערכן הקלורי, אולם יחד עם זאת, מדובר גם באחת העוגות העשירות מבחינת הערך התזונתי שלהן. ואם בעוגת גבינה ותותים עסקינן הרי שהמרכיבים הדומיננטיים בעוגה זו – הגבינה והחלב עשירים בסידן ובחלבון, החשובים מאוד לבניית רקמות הגוף, עצמות הגוף, בריאות השיניים, הפעלת שרירי הגוף, מנגנון קרישת הדם ועוד. כמו כן, המרכיב המשני של עוגת הגבינה – התותים נחשבים לא רק לפרי יפה וטעים אלא גם מזין מאוד. התות דל בקלוריות, אך עשיר בויטמינים ומינרלים כגון: ויטמין C, ויטמין A, ויטמין B12, מגנזיום, סידן, אשלגן, סלניום וזרחן ואפילו עשיר בסיבים תזונתיים. התות ידוע כפרי בעל סגולות חיטוי, המגביר ומעודד את הפרשות חלב האם, מונע צפדינה, מדלל את הדם, גורם משתן ובעל איכויות קוסמטיות.
ולאחר שהבנו כי מדובר בעוגה עם ערך תזונתי גבוה, ניגש לשלה המעניין של המאמר – אפיית עוגות גבינה.
המצרכים הדרושים להכנת עוגות גבינה עם תותים ושוקולד לבן:
250 מיליליטר של שמנת מתוקה, מאה גרם של שוקולד לבן איכותי, ארבעה עלי ג'לטין, מאה עשרים גרם אבקת סוכר, שתי יחידות גרידה של קליפת לימון, שני מיכלי תות שדה שטוף וטרי (בלי העוקץ), 750 גרם של גבינה לבנה 5%, מאתיים גרם של שבבי אגוזי מלך, חצי כוס של רוטב תותים העשוי מריבת תותים ומים חמים.
אופן ההכנה:
לסיכום, אם גם אתם מחובבי ז'אנר עוגות גבינה אנו ממליצים לכם להכין את מתכון עוגת הגבינה והתותים ולזכות לתשואות ומחמאות.
לעוד מתכוני עוגת גבינה במגזין דרך האוכל
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.