בענף הבישול בארץ, ואפילו בקרב קהל הסועדים התל אביביים, שף ערן שרויטמן הוא שם שמיד מעורר דיון. יש כאלו שאוהבים אותו, יש כאלו שממש לא, איכשהו אף אחד לא מצליח להישאר אדיש אליו. ובטח כאשר ברזומה שלו נמצאת אחת המסעדות האהובות ביותר שקמו בתל אביב אי פעם.
שרויטמן למד בתחילה פיסול בבצלאל, וכדי לממן את עצמו בזמן הלימודים עבד כעוזר טבח במסעדת אוקיינוס בירושלים. העבודה הזמנית התגלתה כאהבה של ממש והוא עזב לצרפת, ללמוד בבית הספר קורדון בלו, אחד מבתי הספר היוקרתיים ביותר בעולם.
הוא עבד במסעדות שונות בצרפת וכשחזר לארץ הפך לשף של מסעדת תמוז התל אביבית. על עבודתו במסעדה קיבל מהר מאוד שבחים רבים, והוכתר כתגלית השנה על ידי מדריך מסעדות צרפתי נחשב בשם גו-מיו.
אחרי תמוז עבד שף ערן שרויטמן במסעדה בשם פרימוס ברמת גן ולאחריה הגיע למסעדת אורקה. אורקה היתה פנינה קולינרית שמשכה אליה עשרות סועדים מכל הארץ ונחשבה לאחת המסעדות הטובות. מגזין המטיילים היוקרתי traveler בחר בה כאחת מ- 66 המסעדות הטובות בעולם.
חמש שנים היתה אורקה בראש התחום הקולינרי בישראל, אך המיתון הרחיק את הסועדים והמסעדה נסגרה. שף ערן שרויטמן עבר להקים את התפריט של מסעדה איטלקית חדשה בשם אמיצ'י, שגם היא נפתחה במרכז תל אביב, לא רחוק ממשכנה של אורקה המיתולוגית.
אך לא אדם מושך אש כמו שף ערן שרויטמן יפתח מסעדה חדשה ללא שערוריה. השף, המוגדר על ידי רבים כגאון, עזב את המסעדה כעבור שלושה חודשים בלבד. שותפו להקמתה טען שהחוזה ביניהם היה מלכתחילה לחצי שנה בלבד ושהיחסים ביניהם מצוינים. הקהל התל אביבי והישראלי נותר רעב למטעמיו של שף שרויטמן.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.