אין ספק כי אחד מן האלמנטים החשובים להצלחתו של כל אירוע הוא קייטרינג מוצלח, שכן חגיגה אמיתית מתחילה בחגיגה קולינארית משובחת. זוגות רבים המחליטים להתחתן בוחרים להשקיע את מיטב כספם בהשכרת קייטרינג לאירועים איכותי.
המשימה הקשה ביותר, לאחר השכרת האולם, כרוכה כאמור בבחירת חברת קייטרינג ראויה. זוגות רבים חשים אבודים בכל הכרוך להליך בחירת הקייטרינג, שכן מדובר באחד מן האלמנטים הקריטיים להצלחת האירוע. כמו כן, היצע החברות הפועלות בשוק הקייטרינג הישראלי הינו רב, עובדה המקשה עוד יותר על הבחירה.
במאמר הבא, נעניק מידע מקיף בנושא קייטרינג וכמו כן נעניק שורה של טיפים לבחירת קייטרינג מנצח.
מהו קייטרינג?
קייטרינג היא חברה המתמחה בשירותי הסעדה ומזון לאירועים. כל קייטרינג עשוי להתמחות בסגנון קולינארי אחר, כשמרבית חברות קייטרינג בארץ אמונות על הכנת מנות הפתיחה, המנות העיקריות והקינוחים.
כל אירוע מורכב בדרך כלל ממספר אלמנטים קולינאריים מרכזיים והם הבאים:
מנות פתיחה – טאפסים ומתאבנים המוגשים בזמן קבלת הפנים על ידי מלצרים מסתובבים, כאשר המטרה המרכזית היא לפתוח את התיאבון (מה שמכונה בצרפתית "אמוז בוש") של האורחים עם מנות כגון: גלילת סמוק סלומון, נתחוני סינטה, פטריות בציפוי בצק פריך ופסטו, צ'יקן סאטה, סושי ועוד).
סלטים – מדובר במנות קלילות המשמשות כתוספות למנות העיקריות, כמו למשל: סלט ירוק עם תאנים ופקאנים מסוכרים, סלט קיסר, אנטיפסטי, סלט פלפלים, סלט טאבולה, סלט ישראלי קצוץ ועוד.
מנות עיקריות – אלו הן המנות המרכזיות המוגשות בדרך כלל לאחר קבלת הפנים וטקס החופש, בה נהוג להגיש מנות כגון: סינטה ברוטב יין אדום, קונפי אווז, חזה עוף ברוטב הדרים, קיש זוקיני, פרגית ברוטב קרמל, קיש בצל, פילה בציר בקר וסילאן, לוקוס ברוטב ים תיכוני, קיש בטטה, סלמון ברוטב פסטו ועוד.
תוספות – אלו הן מנות משלימות, המוגשות לצד המנות העיקריות, כגון: אורז קטניות, פירה בטטה, קוביות בטטה ותפוחי אדמה, ירקות מוקפצים ועוד.
קינוחים – אלו הן מנות אחרונות מתוקות המוגשות לקראת סוף האירוע, כדוגמת: קוביות שוקולד בלגי, מוס אגוזים ושוקולד, פאי לימון, סופלה שוקולד חם, פאי תפוחים, פאי אגוזים, מלבי וקולי פירות יער, טארט תפוזים וטראפל, תות שדה וטוויל וניל, ועוד.
אילו סוגי הקייטרינג הפופולאריים בישראל?
באופן כללי ישנם ארבעה סוגים עיקריים של קייטרינג הפועלים כיום בשוק ההסעדה בישראל והם הבאים:
קייטרינג בשרי – זהו קייטרינג המתמחה בשירותי הסעדה על טהרת הבשר. בשר הוא קונצנזוס בתחום האירועים ובשר איכותי הוא דבר נפלא לאירועים. כיום תוכלו אפילו למצוא חברות קייטרינג המתמחות בהכנת בשרים בשיטת האסאדו. דוגמא למנות בשריות: רול סינטה, מדליוני פילה, טרטר סינטה, אנטריקוט, צלעות טלה, חזה מולארד, חזה עגל, סטייק פרגית במרינדה ועוד.
קייטרינג חלבי – זהו קייטרינג המתמחה בשירותי הסעדה על טהרת החלב. מנות חלביות הן מנות קלילות המתאימות בעיקר לאירועי בוקר בקיץ ולאוהבי הקינוחים החלביים. דוגמא למנות חלביות: פיצות, פסטות, קישים, פוקצ'ות ועוד.
קייטרינג כשר – זהו קייטרינג המתמחה בהגשת מנות אשר קיבלו את חותמת ההכשר של הרבנות. כמו כן, מדובר בקייטרינג המקפיד על כללי הכשרות ומקיים הפרדה מלאה בין בשר וחלב.
קייטרינג צמחוני , טבעוני, אורגני – זהו קייטרינג המתמחה בהכנה של מנות צמחוניות טבעוניות אורגניות המבוססות על חומרי גלם איכותיים.
שיקולים בבחירת קייטרינג מנצח
אם אתם נמצאים בעיצומם של הכנות לקראת החתונה, אנו ממליצים לכם להתחשב בקריטריונים הבאים בעת בחירת הקייטרינג מנצח.
סגנון הקייטרינג – דבר ראשון הכרוך בבחירת קייטרינג מתאים לחתונתכם כרוך כאמור בבחירת סגנון הקייטרינג, קרי סגנון האוכל. אנו ממליצים לכם לבחור את סגנון האוכל המתאים ביותר לאורחים בחתונה, כך למשל: אם מרבית המוזמנים הינם דתיים, נמליץ לכם לבחור בקייטרינג כשר, לעומת זאת אם מרבית האורחים הינם צמחוניים נמליץ לכם לבחור בקייטרינג צמחוני.
וותק וניסיון – קריטריון שני לבחירת קייטרינג משובח כרוך בוותק ובניסיון של חברת הקייטרינג בתכנון, הכנה והסעדת אנשים באירועים גדולים. אנו ממליצים לכם לבחור בחברות קייטרינג המעסיקות שפים מוכשרים ומנוסים, אשר צברו ניסיון רב בתחום.
חומרי גלם איכותיים – אין דבר יותר חשוב בקייטרינג מאשר שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים. לפיכך אנו ממליצים לכם לתשאל כל חברת קייטרינג פוטנציאלית עם אילו ספקים היא עובדת? האם היא עובדת עם חומרים טריים ובמשך כמה שעות יעמוד האוכל? וכמובן אנו ממליצים לכם לטעום את המאכלים ולראות בעצמכם.
הקפדה על הגשה אסתטית וניקיון – אוכל מוקפד המעוצב בצורה אסתטית ונעימה לעין כמו גם הקפדה על היגיינה וניקיון היא פרמטר חשוב מאוד באירוע שבו מגישים אוכל בכמויות אדירות. בעת בחירת קייטרינג לאירועים אנו ממליצים לכם לבחון מהם כללי ההיגיינה לכל העוסקים במלאכת הכנת האוכל ועל אופן ההגשה של המנות.
הרכבת תפריט – אנו ממליצים לכם להרכיב יחד עם חברת קייטרינג את התפריט הטוב ביותר למוזמנים בחתונתכם.
טעימות – טעימות הוא החלק החשוב ביותר בתהליך בחירת קייטרינג. אנו ממליצים לכם להקדיש לכך את מיטב כוחכם על מנת לבחור את הקייטרינג הערב ביותר לחיכם.
פגישה – אינטראקציה ותקשורת טובה עם מנהלי הקייטרינג היא המפתח לבחירה בחברת קייטרינג מוצלחת.
לסיכום, אוכל הוא אחד מן המרכיבים המרכזיים בכל אירוע ואירוע, לכן הקפידו לבחור קייטרינג איכותי ומוצלח.
הבהרה
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.