המסעדן רפי אדר האחראי על הצלחתו של המוסד הקולינארי הוותיק ביותר בתל אביב הצליח להביא את ניחוחות המטבח האיטלקי המסורתי אל רחובותיה ההומים של תל אביב.
המסעדן רפי אדר הוא איש אשכולות אמיתי החובש במספר כובעים מקצועיים, החל מכובע המסעדן, כובע הקולנוען וכובע המוסיקאי. גלגולו של אדר מתחיל באמצע שנו ה – 60 כשנסע ללימודי רפואה בסינאה בכדי להמשיך את דרכו של אביו. אדר שכל ימיו חלם להיות קולנוען, הפסיק את לימודיו ונסע לרומא בכדי ללמוד קולנוע. בשנת 1972 חזר אדר ארצה, התחתן עם השחקנית סולה, הפיק וביים סרטים ותוכניות, ועשה מוסיקה.
כיום, אדר הוא שם של מוסד קולינארי תל אביבי יוקרתי, איכותי ומוערך המביא זה עשרים שנה את ניחוחות המטבח האיטלקי הקלאסי אל רחובות נחמני התל אביביים.
הפעם הראשונה שבה ידע אדר שהוא רוצה להיות מסעדן הייתה באמצע שנות ה – 80 כשנקלע למשבר כלכלי ובמהלך ארוחה שבישל לזוג חברים במשרדם הציעו לו בני הזוג להפוך את התחביב לעסק ולפתוח מסעדה.
הרעיון קסם לאדר שחשב שיביא את כשרונו ואהבתו למטבח האיטלקי לרחובות תל אביב ואכן מה שהתחיל כהרפתקה ארעית המשיך לעסק מבוסס, רווחי ולמוסד קולינארי וותיק בתל אביב.
סגנון הבישול של המסעדן רפי אדר הוא בישול איטלקי קלאסי ואיכותי עם ניחוחות וטעמים מעודנים ללא יומרות.
אדר החל ללמוד רפואה באיטליה אך במהרה הבין כי ליבו במזרח ובעקבות כך פנה ללימודי קולנוע בבית הספר לקולנוע ברומא.
בכל מה שקשור לאוכל המסעדן רפי אדר הוא אומן בשלן בנשמה ואת כשרון הבישול שלו רכש בצורה עצמאית.
ונעבור לחלק האומנותי של הכתבה, שני מתכונים איטלקיים אותנטיים מנצחים מפי המסעדן, הקולנוען והמוסיקאי רפי אדר והם: מנת סקלופינה מרסלה ועופיון צ'נטה ארבה.
החומרים הדרושים להכנת ארבע מנות של סקלופינה מרסלה הם הבאים: כפית שמן צמחי, כפית קמח לקימוח הבשר, 50 גרם של חמאה, חצי ליטר יין מרסלה איטלקי מתוק קילוגרם של עגל חלב החתוך לפרוסות דקות שעוביין חצי סנטימטר, פלפל ומלח.
אופן הכנת סקלופינה מרסלה:
המצרכים הדרושים להכנת ארבע מנות עופיון ברוטב צ'נטו ארבה הם: ארבע ענפי אורגנו קצוצים, עשרים ענפי תימין, ארבע ענפי רוזמרין קצוצים, חצי ליטר של שמן זית וארבעה עופיונים (של טבע עוף) המחולקים לרבעים.
אופן הכנת עופיון צ'נטו ארבה:
לסיכום, אם ברצונכם להינות מאוכל איטלקי משובח ואווירה אורבנית איטלקית קלאסית מסעדת פרונטו של המסעדן רפי אדר היא המקום המושלם עבורכם.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.