דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

רפי אדר

המסעדן רפי אדר האחראי על הצלחתו של המוסד הקולינארי הוותיק ביותר בתל אביב הצליח להביא את ניחוחות המטבח האיטלקי המסורתי אל רחובותיה ההומים של תל אביב.

על רפי אדר

המסעדן רפי אדר הוא איש אשכולות אמיתי החובש במספר כובעים מקצועיים, החל מכובע המסעדן, כובע הקולנוען וכובע המוסיקאי. גלגולו של אדר מתחיל באמצע שנו ה – 60 כשנסע ללימודי רפואה בסינאה בכדי להמשיך את דרכו של אביו. אדר שכל ימיו חלם להיות קולנוען, הפסיק את לימודיו ונסע לרומא בכדי ללמוד קולנוע. בשנת 1972 חזר אדר ארצה, התחתן עם השחקנית סולה, הפיק וביים סרטים ותוכניות, ועשה מוסיקה.

כיום, אדר הוא שם של מוסד קולינארי תל אביבי יוקרתי, איכותי ומוערך המביא זה עשרים שנה את ניחוחות המטבח האיטלקי הקלאסי אל רחובות נחמני התל אביביים.

הפעם הראשונה שבה ידע אדר כי הוא רוצה להיות מסעדן

הפעם הראשונה שבה ידע אדר שהוא רוצה להיות מסעדן הייתה באמצע שנות ה – 80 כשנקלע למשבר כלכלי ובמהלך ארוחה שבישל לזוג חברים במשרדם הציעו לו בני הזוג להפוך את התחביב לעסק ולפתוח מסעדה.

הרעיון קסם לאדר שחשב שיביא את כשרונו ואהבתו למטבח האיטלקי לרחובות תל אביב ואכן מה שהתחיל כהרפתקה ארעית המשיך לעסק מבוסס, רווחי ולמוסד קולינארי וותיק בתל אביב.

מהו סגנון הבישול של המסעדן רפי אדר?

סגנון הבישול של המסעדן רפי אדר הוא בישול איטלקי קלאסי ואיכותי עם ניחוחות וטעמים מעודנים ללא יומרות.

השכלה:

אדר החל ללמוד רפואה באיטליה אך במהרה הבין כי ליבו במזרח ובעקבות כך פנה ללימודי קולנוע בבית הספר לקולנוע ברומא.

בכל מה שקשור לאוכל המסעדן רפי אדר הוא אומן בשלן בנשמה ואת כשרון הבישול שלו רכש בצורה עצמאית.

מיילג' מקצועי

  • מסעדות בבעלותו – הקולנוען, המסעדן והמוסיקאי רפי אדר זכה להגשים את חלומו כשהקים את המוסד התל אביבי הוותיק – מסעדת "פרונטו", המסעדה האיטלקית היוקרתית המשובחת של תל אביב, שקיימת זה 20 שנה.
  • תוכניות בכיכובו – המסעדן רפי אדר השתתף בתוכנית "אליפות המסעדות" כשופט מן המניין והשאיר את חותמו הביקורתי גם על פני מסך הטלוויזיה. מעבר לכך, בעברו ביים רפי אדר סרטים (נשר הברזל, לול 4 ורומן זעיר ), פרסומות תוכניות וקליפים ולאחרונה אף הוציא אלבום.
  • ספרים פרי עטיו – אומנם ספריו של רפי אדר אינם ספרי בישול, אבל באמתחתו הספר: "מזייף כמו כולם : רפי אדר שר את פאולו קונטה" (2008) ועצות הבישול שלו מופיעות בספר "סודות של שפים - הסודות הקטנים של השפים הגדולים"(2008).

המלצה חמה מאת המאסטרו אדר

ונעבור לחלק האומנותי של הכתבה, שני מתכונים איטלקיים אותנטיים מנצחים מפי המסעדן, הקולנוען והמוסיקאי רפי אדר והם: מנת סקלופינה מרסלה ועופיון צ'נטה ארבה.

מתכון סקלופינה מרסלה

החומרים הדרושים להכנת ארבע מנות של סקלופינה מרסלה הם הבאים: כפית שמן צמחי, כפית קמח לקימוח הבשר, 50 גרם של חמאה, חצי ליטר יין מרסלה איטלקי מתוק קילוגרם של עגל חלב החתוך לפרוסות דקות שעוביין חצי סנטימטר, פלפל ומלח.

אופן הכנת סקלופינה מרסלה:

  • תחילה יש לחמם מחבת גדולה ולהמיס את החמאה על אש גבוהה. אחר כך יש להוסיף כפית של שמן צמחי בכדי שהחמאה לא תישרף.
  • כעת יש לקמח את נתחי בשר העגל ולטגנו קלות משני צידיו ולהוציאו מהמחבת.
  • לאחר מכן יש למזוג את יין המרסלה אל המחבת ולצמצם את התערובת עד אשר מתקבל רוטב סמיך (לאחר כחמש דקות).
  • יש להחזיר את נתחי עגל החלב אל המחבת, להמליחו ופלפלו למשך כשתי דקות, עד אשר הוא מתמזג עם הרוטב.
  • להגיש על צלחת יפה בליווי הרוטב ובתיאבון!.

מתכון עופיון צ'נטו ארבה

המצרכים הדרושים להכנת ארבע מנות עופיון ברוטב צ'נטו ארבה הם: ארבע ענפי אורגנו קצוצים, עשרים ענפי תימין, ארבע ענפי רוזמרין קצוצים, חצי ליטר של שמן זית וארבעה עופיונים (של טבע עוף) המחולקים לרבעים.

אופן הכנת עופיון צ'נטו ארבה:

  • תחילה יש לערבב בתוך קערה גדולה את השמן ואת עשבי התיבול ואחר כך יש להכניס את העופיונים ולכסות את הקערה עם ניילון נצמד ולהכניסה אל המקרר ליממה.
  • לאחר יממה, יש לחמם את התנור לחום של 220 מעלות או להדליק את עמדת המנגל.
  • יש להעביר את העופיונים מהמרינדה אל תוך תבנית אפיה, תוך כדי שהם מכוסים במעט שמן ובהרבה עשבי תיבול.
  • יש לאפות את העופיונים במשך כעשרים דקות בתנור או לצלות את נתחי העופיונים על גבי המנגל עד להשחמתם.
  • בתיאבון!.

לסיכום, אם ברצונכם להינות מאוכל איטלקי משובח ואווירה אורבנית איטלקית קלאסית מסעדת פרונטו של המסעדן רפי אדר היא המקום המושלם עבורכם.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון